fredag 29 juni 2007

Äntligen på G!


Kolla här va! Det första officiella fotot från inspelningen av den fjärde filmen om Indiana Jones. Harrison Ford ser oväntat fräsch ut, i alla fall på fotot.
Fan, den här filmen har jag väntat på sedan 1989!

torsdag 28 juni 2007

Dick Harrisons äventyr


Ett litet smakprov från en serie jag gör tillsammans med historeiprofessor Dick Harrison. Temat är Tintin, som ni kanske förstår av bilden.

onsdag 27 juni 2007

Rena rama kändisen



Igår hade gratistidningen Punkt.se en intervju med mig och Axel, detta med anledning av att vår strippserie "De ohyggliga" publiceras där under en veckas tid. Om nu någon skulle vara intresserad av att ta del av artikeln så finns den att läsa på http://www.aftonbladet.se/vss/punktse/story/0,2789,1103641,00.html

Och glöm nu inte att rösta på de olika bidragen.

tisdag 26 juni 2007

Rapport från Karlstad






Nu var det pinsamt länge sedan jag gjorde något inlägg här, bäst att göra något åt saken innan de få läsare jag har helt tappar intresset.

För ungefär en månad sedan reste jag återigen till Karlstads Universitet för att vara med på elevernas slutredovisningar. De hade alla fått ordet "resa" som tema och sedan skapat egna verk utifrån detta.
Variationen var stor med allt från brädspel till kortfilm. En av eleverna hade tagit sig en promenad i sin hemstad (vilken det var har jag glömt) och fotograferat de offentliga utsmyckningarna. Sedan hade hon avbildat dessa med kollageteknik. En annan hade gjort en stor målning som visade hans längtan tillbaka till Hong Kong och den flicka som han förälskat sig i där.
En tredje person hade sett en dokumentär om Vietnamkriget och gjort en stor målning inspirerad av det.

Efter avslutad genomgång bjöds det på mat vilket var väldigt uppskattad (svårt att bli fet på CSN).
Egentligen hade jag inte tid att medverka under avslutningen men jag trivs så bra med undervisningen att jag inte kunde säga nej, det blev ett par sömnlösa nätter för att kunna frigöra två dagar men det var det utan tvekan värt. Boken med seierna de gjort för mig hade precis kommit från tryckeriet och utöver några små tryckfel verkade de flesta vaar nöjda med vad de åstadkommit. Jag börjar redan längta efter nästa års undervisning.

fredag 8 juni 2007

Röstfiske!


Tillsammans med min gode vän Axel Trumpfheller har jag knåpat ihop en sprillans ny stripserie. Jag står för manus och färgläggning, Axel tecknar så det står härliga till. Nu har denna serie lyckats ta sig till final i en tävling som drivs av gratistidningen Punkt.se Den här gången är det tidningens läsare som utser vinnaren genom en omröstning på nätet.Tycker du som jag att det är alldeles för lite zombies och varulvar i dagens strippserier? Lägg då din röst på "De ohygliga".

http://www.aftonbladet.se/vss/punktse/story/0,2789,1086171,00.html

söndag 3 juni 2007

Soliga Karlstad

Då var man i Värmland igen då, tredje gången den här terminen. fast den här gången är det eleverna som ska underhålla mig och inte tvärtom.
De senaste två veckorna har varit både händelserika och stressande, har inte haft tid att uppdatera bloggen på ett tag.
Tog en snabbvisit till min gamla hemort för en vecka sedan(konstaterade att Skövde är en efterbliven stad), det var med blandade känslor jag steg av tåget.
I Fredags var jag på releasefest för Kolik förlags "Drift". Det var onekligen trevligt men jag blev aldeles för berusad framåt småtimmarna, så här i efterhand tycker jag att det är rätt pinsamt (jag skyller det hela på förlaget som hade på tok för låga prisder i baren).
Nåväl, nu är det dags för mig att axla lärarrollen och bege mig bort mot universitetet.