tisdag 24 juli 2007

Så här kan det gå...



.. om man tar en tupplur på sin arbetsplats.

måndag 23 juli 2007

Seriefigur igen


Jag och min goda vän Kitty gjorde härom dagen ett oväntat gästspel i Johan Cedmar Brandstedts strippserie "Deathpiglet". Deathpiglet är en pantomimserie i stripserieform, vilket jag tycker är berömvärt. Strippfornmqatet är svårt nog att använda som det är. Att sedan göra det helt ordlöst är ännu svårare. Det roligaste med den här strippen tycker tycker jag själv (och jag är rätt säker på att ingen annan tycker så), är att Kitty är så pass myckert större än mig. Tänk er själva att se mig gå omkring på stan med en kopplad tvåmeterskatt i Hitlerkostym.
De intresserade kan få sitt lystmäte på www.deathpiglet.com

onsdag 18 juli 2007

Itsy bitsy teeny weeny pälsbikini!





Jag har nu tagit de första stegen mot en karriär som modedesigner. Denna tvådelade pälsbikini kommer utan tvekan att bli sommarens stora modeplagg! Bikinin består av en mängd olika pälsbitar och tog sin lilla tid att få ihop. Den snygga västen hittade modellen Stephanie kvarglömd på en byggarbetsplats.

tisdag 17 juli 2007



Det här är Bengt, Bengt Bengtsson. Bengt är den person som gett mig och Malin uppdraget att ansvara för Staffanstorps unga konstelit.

Staffanstorp i konstens tecken!





sedan en vecka tillbaka jobbar jag som konstnärlig ledare på konsthallen i Stafafnstorp. Tillsammans med min kära kollega Malin Biller har jag hand om en grupp ungdomar som tillsammans ska ordna en konstutställning om orten ifråga.
Lite lustig kombination, om n ågon hade bett mig göra en konstutställning om min hemort då jag var 16 hade det blivit en väldigt hatisk sådan.
Här hatar vi inte så mycket, det här är nog det glassigaste sommarjobbet man kan ha.
Tänk på alal andra tonåringar som klipper kommunala gräsmattor i hällande spöregn eller som torkar pensionärsbajs dagarna i ända. Det är nog de som är hatiska.

onsdag 11 juli 2007

The skämt of the day!


Se där! bland kan även jag sätta den allvarliga sidan till.

tisdag 10 juli 2007

Jag är en levande seriefigur


Ibland dyker jag upp i olika serier, den här gången blev jag inte så förvånad eftersom det var jag själv som skrivit manus. Tecknarjobbet lämnade jag över på min studiokamrat Hedvig Häggman-Sund som fick äran att porträttera ett antal av Bild & Bubblas medarbetare. Serien kommer att finans med i Bild & Bubbla nr 3/4 2006 som efter låååååång väntan snart kommer att gå i tryck.

söndag 8 juli 2007

Ny artikel om mig

Finns att läsa på:

http://www.sla.se/pdftidning/20070707/s0707_06.pdf

Dagens skämt


Okej, den här har några år på nacken men jag tycker fortfarande att den är rolig. Bilden ifråga publicerades i serietidningen "Ernie" för ett gäng år sedan.
Okej, flygplanen är av helt fel model, minns inte varför jag valde att göra dem på det här viset.
King Kong har alltid varit en av mina absoluta favoritfilmer (nu snackar vi då originalversionen från 1933 alltså).

fredag 6 juli 2007

Arbete, arbete, arbete


Jag kommer nog inte att hinna göra några av de där riktigt fantastiska inläggen på min blogg framöver, min för tillfället enorma arbetsbörda tillåter det inte. Men det fåtal stackare som ändå tar sig tid att kolla upp bloggen regelbundet ska inte gå lottlösa för det. Under den närmaste tiden kommer jag att fylla på med olika skämtrutor, teckningar och kortare serier från byrålådans mörka hörn.

Från och med måndag och ett antal veckor farmöver är jag och min kära kollega Malin Biller att vara konstnärliga ledare vid Staffanstorps konsthall. Mer om det senare.

torsdag 5 juli 2007

Intervjuad igen


Då har man blivit intervjuad igen då, andra gången på mindre än en månad.
Väldigt vad intressant jag verkar vara nu för tiden.
Precis som förra gången var det Jakob Hallin som stod för plåtandet. Den här gången struntade jag i att klä ut mig eller låna in papegojor, ett enkelt foto på mig vid min stökiga arbetsplats.
om man tittar riktigt noga kan man se en bajsande hund någonstans i biden.

tisdag 3 juli 2007

Nu är det klart!


För ett tag sedan gjorde jag ett jobb åt "Kultur för barn och unga" i Malmö. Det hela gick ut på att jag skulle göra en stor illustration som ska användas inför FN-dagen till hösten. Det var en kul uppgift men jag slet rätt mycket med den.
Jag har precis hämtat en stor hög med trycksaker, planscher och samlarkort nämare bestämt.
Planscherna känns enorma (A1 format) så de tänker jag inte scanna in, men samlarkorten kan ni få kika på. De kommer att delas ut till alla stadens femåringar. Varje kort består av en delförstorning av planschen och representerar de tio artiklarna i FNs barnkonvention. De olika artiklarna står tryckta på baksidan av korten.
NAtruligtvis kunde jag inte låta bli att stoppa in min egen son i bilden, det är han som håller i katten.

söndag 1 juli 2007

Jävla söndag


Här sitter man och jobbar, trots att det är söndag och solen skiner. Jag kan komma på säkert hundra saker jag hellre skulle vilja göra just nu.
Men jag ska inte gnälla, trots allt har jag ju turen att jobba med min hobby.
Dessutom har jag för en gångs skull jobb så att jag klarar mig över hela sommaren. Och det är faktiskt rätt kul att jobba, även om det blir lite mycket ibland. Som tur är så finns det en del saker på arbetsplatsen som gör det hela roligare. Min studiokamrat Johanna visade mig fnittrande hur hennes googlesökning på fisken "Sik" visade en bild på en erigerad penis. Själv tyckte jag väl inte att just det var så roligt, webben kryllar av kukar, du kan få fram dem vad du än söker på. Däremot hade jag kungligt roligt åt att se hur fnittrig Johanna blev av sin upptäckt.
Hon sitter förretsen och illustrerar ett dataspel om bajs just nu. Ni må tro att det är mycket fnitter i studion för tillfället.