söndag 30 september 2007

Kändisbajs!

Befinner mig just nu i Göteborg, närmare bestämt i Svenska mässans presscenter. Som ni säkert har märkt är det bokmässa, och i vanlig ordning finns jag på plats för nya, djärva och äventyrliga upptåg. Igår upptäckte jag den mycket trevliga pubben "Flying barrel" som hade ett helt fantastiskt ölsortiment. Efter att den tervliag krogen stängt gick vi vidare till PArk för att se om det hände något kul där, det gjorde det inte, det var fullt och skulle stänga. Toaletten fick vi i alal fall besöka. Så jag stälelr mig utanför närmsta toalett och väntar på min tur, (jag får vänta rätt länge), när dörren öppnas kommer Unni Drugeg ut. Jag går in, låser dörren och upptäcker att det är stopp i toan, det är bajs överallt, stanken fylelr hela rummet. Som om inet detta vore nog så finns det inte heller något toapapper. Det här leder till ett par frågor; 1. Är det Unni som har klossat igen avloppet? 2. Har hon torkat sig efteråt? Jag tror att jag ska söka upp henne vid någon signering och fråga. Tyvärr tänkte jag inte på att ta kort på eländet, det ahde säkert "Se & Hör" betalt mycket penagr för.

Jimmy Wallin
30:e September 2007
Svenska Mässan, Göteborg

fredag 21 september 2007

Kitchig Hawaiibild


Vad kan väl passa bättre en grå septemberdag? Har en liten downperiod just nu (vilken bland annat härleder från att jag för några dagar sedan blev vittne till en våldsam misshandel). För att muntra upp mig har jag börjat experimentera allt mer med färg och olika tekniker. Hittills har det mest blivit dinosaurier och rymdmonster men även en del annat. Den här bilden kom till efter att jag bläddrat igenom en Taschenbok med liknande motiv.

torsdag 20 september 2007


Idag har jag en dålig dag, är hängig och deppig utan egentlig anledning. Jag är arrogant och otrevlig, missnöjd och smålöjlig. Som tur är så finns det botemedel mot sådana sinnesstämningar. När helst jag känner mig nere så surfar jag bara in på http://katastrofalaomslag.blogspot.com/ och skrattar käkpartiet ur led. Fulare skivomslag får man leta efter.

onsdag 19 september 2007


Orkar inte göra något ordentligt inlägg idag. Här kommer istället en strip från serien "De ohyggliga" som jag gör tillsammans med Axel Trumpfheller. Jag skriver manus och sköter färgläggningen, Axel tecknar på för brinnande livet.
Om det här faller er i smaken kan ni läsa mer hemskheter på www.deohyggliga.blogspot.com

måndag 17 september 2007


Idag kan man läsa om fredagens prisutdelning på lite olika ställen.
Gaimanm själv verkade nöjd med det hela, åtminstonde att döma av hans blogg:

Last night I introduced Stardust to the Swedes and did a Q&A after. Today I was interviewed by the Swedish press, then did a book-signing, and then I was given the "Finn the Giant" Award. In the crypt of the Cathedral at Lund. Beautiful live music was played, the legend of Finn the Giant was retold, and I was made the second person, following the unfollowable Terry Gilliam in 2005, to be honoured with the award.

In addition to a scroll, and flowers, I was given an amazing piece of art as my Award -- a portrait of me as a Saint, of sorts, all framed and ready to hang.

fredag 14 september 2007


Kan ni gissa vad jag har gjort idag?
Inte det nej, då får jag väl ta och berätta då.

Idag var jag på utdelningen av "Jätten Finn-priset" som annordnades i samband med Fantastisk Filmfestival i Lund. Priset går till någon som tagit fantasin till en ny nivå. Förra gången gick det till den Terry Gilliam, den här gången var det Neil Gaimans tur.
Priset består av ett diplom, en bunt rosor samt ett konstverk tillverkat enkom för pristagaren. Jaha, det låter ju trevligt säger ni, Vem hade gjort konstverket då?". Jo, det var det minsann undertecknad som hade knåpat ihop, och till min stora förvåning blev den svartklädde väldigt nöjd med det också.

Igår var jag på premiärvisningen av Gaimanfilmatiseringen "Stardust", en underhålalnde matinésaga som fick mig att önska att jag hade kunnat se den som tolvåring. Jag såg filmen tillsammans med kollegorna Patrik Norrman och Fredrik Strömberg, den sistnämde har skrivit texten som finns inlagd i tavlan. De som kan sin latin konstaterar att det rör sig om en omskrivning av "Fader vår".

fredag 7 september 2007

I Seriernas Värld 2007


Då var jag färdig med motivet till årets upplaga av "I Seriernas Värld". Just nu känner jag mig lite trött på bilden men det kanske går över.
Mer information om fetsivalen finns på seriefrämjandets hemsida.

onsdag 5 september 2007

BAMZAI!!!


Sitter och slutför arbetet med affischen till seriefestivalen "I Seriernas Värld 2007". Jag gör japanifieringar av en rad västerländska seriefigurer. Jobbet är rätt kul men tar lång tid.

tisdag 4 september 2007

Kärt barn har många namn


Big Ben, the Thing, Bamsen, Dunderklumpen...
Oavsett vilket namn man föredrar är och förblir den här killen en av serievärldens häftigaste hjältar. Är inte superhjältar hela anledningen till att man överhuvudtaget försöker sig på att teckna serier?

måndag 3 september 2007

Rättelse


Jag la ut den här bilden med en kärleksförklaring till Boris Karloff. Problemet var bara att den inte föreställer honom utan Rondo Hatton, en annan fin filmskurk. Nåväl, nu är det åtgärdat och jag har lärt mig att bara för att man hittar en bild med namnet "borisk03" på nätet behöver det inte vara Karloff på bilden.
Tack till Johan som rättade till mitt klantiga misstag. Han sitter säkert där i Göteborg och skrattar gott åt min enfald just nu.