fredag 28 december 2007

2007 i siffror

Under året som har gått har jag:

Illustrerat 7 böcker.

Tecknat motiv till 2 stora affischer.

Hållt 15 workshops i serieteckning.

Haft 8 föredrag.

Varit redaktör för 2 böcker.

Gjort 1 målning åt Neil Gaiman.

Skrivit 100 blogginlägg och ungefär lika många seriestrippar.

fredag 21 december 2007


Vad vore en blogg utan en julhälsning.

torsdag 20 december 2007

Från byrålådan


En Tardiimitation med nästan fem år på nacken, känns fortfarande rätt okej stilmässigt, även om motivet inte är särskilt dramatiskt.

torsdag 13 december 2007

Hårda paket


Bilden får tala för sig själv

onsdag 12 december 2007

En apgangster


Vad kan egentligen passa bättre en kylig decemberdag?

tisdag 11 december 2007

Jönköpings hjältar


Jag har fått ett erbjudande om att hålla workshop i Jönköping på temat "Hjältar" nästa år. Det var två saker som gjorde att jag tackade ja, dels tycker jag att Jönköping är en trevlig stad och dessutom gick jag igång på temat. Det kommer dock inte bara att röra sig om superhjältar, men det passade bra till illustrationen. Under en hel vecka kommer de unga kursdeltagarna att lära sig allt om olika hjältar, från litteraturen, historiska personer m.m. Jag tar hand om seriebiten och hjälper dem att skapa egna hjältar. Jag hade älskat en sån här workshop när jag var tolv.

fredag 7 december 2007

Två saker värda att nämna

1. Här om dagen var jag på konsert med Carl-Johan Vallgren, vilket var precis så trevligt som det låter. Den gode muiskanten pekade ut mig som sin efterblivne kusin vilket också var väldigt trevligt (även om det låter underligt).

2. Jag och en studiokamrat bokade tid för tarmsköljning åt en gemensam vän. I flera dagar gick vi och småfnittrade/gapskrattade åt vårt lilla tilltag. Igår fick vår kamrat ett mail från tarmsköljningskliniken där de meddelade att han var inbokad för en rejäl rensning i april. Problemet var bara att han inte uppskatatde skämtet utan tog illa vid sig. Då skämt aldrig är roliga om någon blir ledsen av dem ser jag detta som ett stort misslyckande. Det är rent utav så att jag skäms litegrand.

onsdag 5 december 2007

Vi tar en till


Ännu ett bortglömt alster från Jim Combo.

tisdag 4 december 2007

Skåpmat


För några år sedan utannonserade Metro en stripserietävling, jag och en ateljekompis slog våra kloka huvuden samman och skapade serien "Redax" under psuedonymen "Jim Combo". Vi var övertygade om att det här var precis vad en tidning som Metro behövde, en modern strippserie med en ung tjej i huvudrollen. Dessutom utspelades det hela på en tidningsredaktion. Kunde det bli bättre? Hur som helst så la vi ner väldigt mycket tid på tävlingen utan att ens vara i närheten av att vinna. Och med tanke på kvalitén på en del av de bidrag som faktiskt publicerades i tidningen så tog vi det lite som en förolämpning. Serien hamnade i byrålådan och har legat och samlat damm sedan dess. Vid en omläsning tycker jag själv att enEn del av våra strippar fortfarande känns helt okej medan andra inte funkar alls.