söndag 24 februari 2008

Sån är jag!

För första gången på väldigt länge gjorde jag precis ett par personlighetstester.
Enligt www.similarminds.com skulle jag, om jag vore en film, vara Steven Spielbergs oscarsvinnande "Schindlers list". Har kanske lite svårt att se kopplingen men okej.
Om jag vore en världsledare skulle jag tydligen vara Moder Theresa. Då jag varken är religiös eller kvinna tycker jag att det känns som en rätt underlig kopling men jag gillade verkligen motiveringen: "You´re a peopleloving Macedonian dwarf..." Sug på den va!


fredag 22 februari 2008

Lite ensam på fredagskvällen?





Då tycker jag att du gör alldeles rätt i att beställa ett par Pornflicks från www.nicotext.com
Pornflicks är den perfekta presenten till inflyttningsfesten, brudparet, eller konfirmanden. Sa jag förresten att jag har illustrerat dem?

torsdag 21 februari 2008

Dagen började ganska tråkigt, jag jobbade med balansräkningar och försökte få bukt med min virussmittade dator. Inget av det var särskilt underhållande. Enda fördelen var att jag jobbade hemifrån, så jag slapp ha byxor på mig. Framåt lunchtid tog jag mig en promenad ner mot Egmont Kärnan för att lämmna in en bok till Spirouredaktionen (då hade jag dock tagit på mig byxorna igen). När jag väl kom fram till det stora förlaget stötte jag på hela familjen Cronstam som var på plats för att dikutera sin nya Elvistidning. Efter avslutade förlagsärenden slog vi oss ner på en närbelägen Sushikrog och hade ett långt samtal. Jag blir alltid lika glad då jag träffar Tony och Maria och idag var det precis vad jag behövde för att bli på bra humör.

tisdag 19 februari 2008


Större delen av dagen har ägnats åt olika räkenskaper, först för studions räkning och sedan för det egna företaget. Efter ett tag känner man hur hjärnan börjar gå på sparlåga. En liten illustration har jag hunnit med i alla fall.

onsdag 13 februari 2008

Jönköping - my kind of town!

Då var jag tillbaka på jobbet igen då. Min vistelse i Jönkping blev både väldigt lyckad och väldigt bizzar.
Nu har jag sysslat med sådana här workshops ganska länge (fem år) och det är alltid lika kul, speciellt när man får resa iväg några dagar. Det var nästan tio år sedan jag var i Jönköping senast så jag såg fram emot att se staden igen. Den stad jag såg liknade dock inte den staden jag mindes, men det gjorde inte så mycket.
Efter mitt första undervisningspass åt jag en god middag tillsammans med en bibliotekarie, sedan tänkte jag ta mig en lugn kväll på hotellets relaxavdelning, (det var nu som kvällen tog steget från trevlig till bizzar). Först visade det sig att hotellet hade en gemensam bastu, vilket jag aldrig varit med om tidigare. Sedan visade det sig att resten av hotellets bastubadande gäster var studenter från all världens hörn (Sibirien, Kina, Ryssland, Polen, Tyskland, Tjeckien mm.). Allesammans hade de stora förråd med smuggelsprit som de frikostigt lät mig smaka av. Bland annat så fick jag stifta bekantskap med en polsk, trögflytande vodka som var smaksatt med honung. Jag lärde känna en tysk trollkarl vid namn Christian Geiger (www.chrismagic.de) , han ville dock inte visa några konster eftersom han var både full och naken, det gör det hela lite svårare. Hur som helst så hade jag väldigt roligt i detta underliga sällskap. Varför är det alltid så att man träffar de mest intressanta människorna i bastun?

Undervisningen då? Jo den gick hur bra som helst (den som är intresserad hittar ett reportage på http://www.jnytt.se/Read__13908.aspx ). Förhoppningsvis ska jag hinna lägga upp lite fler foton under veckan.

fredag 8 februari 2008

Tack för idag


Så där ja, då var ännu en arbetsvecka till ända.
Den som känner för lite underhållning i helgen gör klokt i att genast rusa till den lokala Icahandlaren och införskaffa senaste numret av serietidningen "Ernie". Blaskan bjuder på premiären för Johan Wanloos nya stripserie "Bob-Henry" och ett gästspel av Fabian Göranson. I vanlig ordning har jag tecknat ledarserien, som den här gången handlar om Johans hemska planer på världsherravälde.
På måndag drar jag till Jönköping för att lära de lokala ungdomarna allt de behöver veta om seriehjältar, det kan nog bli rätt kul.
Nä, nu ska jag gå hem och slappa utav bara helsicke!

torsdag 7 februari 2008

På det digitala arbetsbordet


Oj, oj oj vad jag har jobbat bra idag. Det är nästan så man blir lite stolt över sig själv.
Den nyfikne kan beskåda de halvfärdiga illustrationerna ovan och fråga sig saker i stil med "Vad är det han håller på med egentligen".

Ibland blir man glad


När jag kom till studion idag låg det en present och väntade på min plats. Det visade sig vara en originalstrip från Tony Cronstam, och därtill en av mina absoluta Elvisfavoriter. Han är allt bra snäll den där Tony.

måndag 4 februari 2008

Den här är till dig Mike.


Jag blev inte nöjd med den förra Stålmannenillustrationen utan gjorde en ny. Den här känns lite bättre i alla fall. De som är bekanta med hans arbete kan säkert se att jag varit ganska inspirerad av den amerikanske tecknaren Mike Wieringo. Eftersom jag alltid är lite efter var det först i natt som jag fick reda på att han dött i en hjärtattack vid 44års ålder. Det gjorde mig lite nedstämd. Mike gick bort i Augusti, något som passerat mig obemärkt. I flera månader har jag undrat varför han inte uppdaterat sin hemsida (han brukade lägga upp åtminstonde tre supersnygag skisser i veckan), nu vet jag varför.
AH, jag minsn det som igår när jag satt på bussen hem från mönstringen med senaste nummret av Spindelmannen i handen och undrade vem den fantastiske tecknaren var.