måndag 31 mars 2008

Värmeland du sköna


Imorgon beger sig allas vår Jimmy Wallin av till Karlstad för att undervisa i serieteckning vid universitetet.
Jimmy låter hälsa att han trivs väldigt bra i en stad där "alla låter som Bengt Alsterlind".
Foto: Alexander Farnsworth

fredag 28 mars 2008

Hur illustrerar man en orgasm?


Som illustratör får man tackla de mest olika uppdrag. Överst på dagens schema stod orgasm, vilket innebar att jag skulle illustrera en sådan (inte orsaka en). Efter visst tanke arbete blev resultatet så här, lite flowerpowerartat kanske men det känns som att det passar rätt bra. Av någon anledning vill bloggen läsa alla mina bilder som blå, oavsett vilken färgton de egentligen ligger i. Om någon har en förklaring till detta får ni gärna dela med er av den.

torsdag 27 mars 2008

Pyssel


Nu var det pinsamt länge sedan jag uppdaterade bloggen, därför bjuder jag de få läsare jag har på en present. För visst vill väl alla ha möjligheten att klä ut sig till min absoluta favorittecknare Hans Arnold?
Skriv ut bilden på något styvt papper (eller limma upp den på en bit kartong), klipp ut masken och be sedan en ansvarsfull vuxen om hjälp med att skära ut ögonhålorna. Samma vuxne hjälper dig sedan med att skära i markeringarna (X)på maskens kinder. När detta är gjort letar ni fram ett resårband som ni trär igenom, slå en ordentlig knut på framsidan så att inte resåret glider igenom. Det är bara att sätta igång! Och glöm nu inte att skicka mig ett foto så att jag kan se hur tjusiga ni blev!

måndag 17 mars 2008

Ett rent mästerverk!


Känner ni som jag att det mesta som letar sig upp på bioduken idag suger hästballe?
Tar ni de positiva recensionerna av Rambo som ett skämt?
Känns den där Emmerich lika mossig som de där dreadlocktyperna i den där filmen som tydligen går så bra på bio just nu?
Nä, tacka vet jag TV Malmö! Även om merparten av de program som de visar är ren dynga så har de den goda smaken att fylla ut tomrummen mellan (de oftast kristna) sändningarna med gamla cliffhangers som Tarzan, Flash Gordon och tecknade propagandefilmer precis innan Bolibompa. Kvällstid visar de ofta film, och här kan det bli riktigt intressant. Just denna kväll avnjöt jag Hal Roach The Nazty Nuisance. Tro mig, den här filmen har verkligen allt man kan begära! Eller vad sägs om en sjöman som praktiserar magi, en överviktig shejk, en väldigt stor fez, en magdansös och en vilsen oranguntang? Lägg till den komiska trion Hitler, Mussolini och General Suki-Yaki och du har en fullkomligt oslagbar kombination.
Somliga skulle kanske välja att kalla filmen för politisk satir, men då dess enda uppgift är att få de inblandade diktatorerna att framstå som löjliga föredrar jag att kalla det politisk buskis, tänk Åsa-Nisse i Nazistform så förstår ni vad jag menar.

lördag 15 mars 2008

Ett omslag till


Jag skulle kunna sova, eller supa, eller något annat man sysselsätter sig med en lördagnatt, men det gör jag inte. Istället jobbar jag så det står härliga till.
Läggdags är för mesar.

Bokomslag


Usch vad dålig jag varit på att uppdatera bloggen den senaste tiden. Här kommer i alla fall ett bokomslag jag just färdigställt.

tisdag 11 mars 2008

Ännu ett test

Ja, ja, jag vet vad ni tänker "är han så lat att han inte orkar skriva ett ordentligt inlägg", och idag har ni faktiskt helt rätt. Nu vet ni i alla fall att det finns en viss (om än liten) chans att jag skulle kunna få för mig att äta upp er om nöden så krävde.
22%

torsdag 6 mars 2008


Den här otroligt vackra teckningen har prytt min arbetsplats i lite mer än ett års tid. Ser ni de utsökta penseldragen? Djupet? Den konstnärliga innebörden? Önskar ni inte att ni också delade atelje med förtappade själar som Joakim och Johanna?

tisdag 4 mars 2008

Narcissist javisst!


Det är lika bra att erkänna det, jag är en av de där människorna som med jämna mellanrum slår in mitt eget namn på google. Vet inte riktigt vad jag förväntar mig att hitta men ibland dyker det upp en del roliga saker, texter, hatserier, kärleksförklaringar (till någon annan med samma namn) eller något annat, man har glömt av. Dagens fynd var ett foto från en gammal artikel i samband med min inblandning i den fantastiska Duckomentautställningen i Malmö.

Nu står valet mellan Garden state på TV3 eller samlag med sambon.