lördag 27 september 2008

Fick ett mail från Kanal Lokal om att det inslag de gjorde med mig för några veckor sedan, nu har det tydligen blivit dags att sända det. Mina Skånska fans kan njuta av att beskåda mig på teveskärmen medan övriga är hänvisade till internet. Jag har inte sett inslaget själv och har egentligen ingen aning om vad jag pratade om.
All info som behövs för att se programmet finns här nedan:

"Hej!
Du har medverkat i ett av våra reportage och jag ville bara meddela dig att det inslaget kommer att sändas ikväll kl. 18 i programmet ”Skåne idag” .
Programmet kommer att gå i repris under helgen och kommer även att vara tillgänglig på vår hemsida under rubriken ”Webb-TV”. För mer information får du gärna besöka vår hemsida på www.kanallokal.se"

fredag 26 september 2008

Direktrapportering från bokmässan 2008!


Jag har sagt förut och jag säger det igen; Bokmässan är ett mycket underligt ställe. Var annars kan man byta religion på två sekunder...

... få direktkontakt med gud...

... träffa underliga kvinnor...

... eller James Bond?

Inte undra på att jag trivs så bra här!

söndag 21 september 2008

Den store folkbildaren



Som den store människoälskare jag är har jag bestämt mig för att ge världen någonting den saknar - en erotisk ABC-bok! Och nbär jag ändå håller på kan jag väl se till att göra en på skräcktema också.
I början av året tog jag fram ett koncept för en serie med ABC-böcker för vuxna. Jag presenterade detta för de trevliga människorna på förlaget Nicotext och till min stora glädje (och uppenbara förvåning), nappade de på en gång. Texterna är på engelska och författade av amerikanska Lara Allen, illustrationerna står jag för. Och ja, hela projektet 'är en förevändning att få rita häftiga bilder.
De första volymerna i serien har nu fått fysisk form och börjat leta sig in hos bokhandlare världen över. En liten hög med böcker kommer att anlända till bokmässan i Göteborg nästa vecka, utifall någon nu skulle vilja ha ett signerat exemplar. Om bara min handled tillåter så går det även att få en teckning i dem.
De som inte kommer att besöka mässan kan införskaffa böckerna på någon lämplig internetbokhandel, exempelvis den HÄR.
Perfekt för alla de som känner att de behöver öva på alfabetet!

torsdag 18 september 2008

Tyck synd om mig!


I fredags började min handled protestera mot mitt yrkesval. Trots en försvarlig mängd smärtstillande medel och stödförband från armbågen och ner känns varje streck som en plåga. Mitt arbeta är anpassat till  två timmar åt gången, sedan måste jag vila handen ett tag. Sånt här är något som för eller senare drabbar de flesta tecknare, men måste det komma just nu när jag har så mycket jobb inplanerat den närmsta tiden? Strippen vittnar om att det leder till en viss kvalitésskilnad.

torsdag 11 september 2008

Kolla, jag är med på text-tv!


De senaste dagarna har varit ganska surrealistiska. Igår publicerade Sydsvenska dagbladet en artikel om den Tintininspirerade serie jag gör tillsammans med historieprofessor Dick Harrison.
Vanligtvis brukar jag inte prata med media om projekt innan de är färdiga men den här gången gjorde jag ett undantag. Efter att artikeln tryckts gick telefonen varm, jag fick inget jobb gjort på hela dagen (däremot fick jag in en del jobb men det är en annan femma). En reporter från tidningen Spegeln kom förbi och intervjuade mig och direkt efter det blev jag uppring av en tv-producent som ville skicka över ett team för att göra något inslag om mig. De kommer till studion om en timma så nu gäller det att städa.

Det verkar som att Dick också blir jagad av media just nu, bland annat av SVD.

måndag 8 september 2008


Ibland är det bra att ha gäster, man tvingas städa och måste komma ihåg att ta på sig byxor fast det är lördag. Under helgen gästades min soffa av den kära kollegan Rene Engström. Hennes underbara dialekt och fantastiska sällskap var precis vad jag behövde för att stressa av. Mitt råd till alla er sönderstressade arbetsnarkomaner där ute lyder alltså; skaffa norrlänning, det hjälper.

onsdag 3 september 2008


Hela min skissbok är full med sånt här...

En gammal goding


En gammal barndomsfavorit i digital form, bara för att jag hade lust att teckna honom.

tisdag 2 september 2008


Jag kan verkligen inte sluta teckna apor...