söndag 30 november 2008

Originaltävlingen - andra veckan!


För de av er som tillhändelsevis missat det så lottar jag alltså ut en originalteckning i veckan, ända fram till jul. Förra veckan vad det Håkan som kammade hem inte mindre än två ondskefulla bilder på Mr Hyde från den fenomenala tv-serien "Jekyll" (vilken tyvärr är inställd idag p.ga. något mer idrottsrelaterat).

Tävling nummer två går ut på att fylla i de saknade orden/namnen i meningen här under på ett så korrekt sätt som möjligt (antalet punkter har ingenting att göra med antalet bokstäver i namnet/orden).

- Nej du gubbe lille, den där förklädnaden lurar ingen! Jag ser allt att det är du .............. eller ska jag kanske säga .................................................?
Märk väl att detta inte är något citat utan bara en mening jag har hittat på. De bokstäver som ska in har att göra med den underlige personen på bilden.

Ett besök på Pennfilm













I början av året fick jag chansen att följa med min käre vän Christer Järeslätt
till Pennfilm Studio. Christer skulle fota Per Åhlin för sin bok Refricater och jag hakade på i egenskap av frilansjournalist (jo, emellanåt får jag faktiskt tillfälle att kalla mig så). Tanken var att jag skulle skriva en artikel om Christers arbete för Tidningen Kulturen men då den lades ner kort därpå blev det aldrig någon text. Nu var jag inte så ledsen för det, ett besök på Pennfilm kan knappast räknas som bortkastad tid, mer som "inspirationstripp".
OT: Ni glömmer väl inte bort dagens tävling? Någon gång under dagen kommer jag att lotta ut en sprillans ny originalteckning.

torsdag 27 november 2008

Neonpojken - smygpremiär!


Liksom de flesta andra kreativa människor har jag diverse byrålådsprojekt som ligger och väntar på att jag ska få en stund över. Ett av dem har faktiskt, hör och häpna, tagit fysisk form.
Jag har länge lekt med tanken på att göra något som ser ut som en superhjälteserie men som ändå inte riktigt är det, en serie som utspelas mellan de storslagna sammanrabbningarna och heroiska gärningarna. Tanken är att varje episod ska vara på två sidor och om man läser dem i rätt ordning bildar de en sammanhängande historia. 

Inkom gärna med kommentarer på serien för jag vet fortfarande inte riktigt vad det är jag sysslar med, det kan mycket väl vara så att jag är ute och cyklar.

söndag 23 november 2008

Kaffe med dopp - nu med TÄVLINGAR!


Upptäckte precis att jag lyckats göra över tvåhundra inlägg på den här bloggen. Antar att ett sådant jubileum behöver firas på något sätt, vad sägs om att göra det genom liten tävling? Eller vad sägs om FLERA tävlingar? Där man dessutom kan vinna PRISER! Det låter väl inte så pjåkigt va? Då säger vi så!

Varje vecka fram till jul kommer jag att ge bort ett original till en (förhoppningsvis) lycklig bloggläsare. Vad kommer man att behöva göra för att vinna dessa original då? Tja, det kommer väl att variera antar jag, det hänger lite på vilket humör jag råkar vara på då jag lägger upp veckans tävling. Eftersom det här är första gången gör jag det ganska enkelt för er.


Vad väntar vi på? Över till TÄVLINGEN!


Jag har en liten yrkesskada som gör att jag har svårt att titta på TV utan att ha ett skissblock i handen. Oftast blir det bara rent kladd eller lösa skisser från vad det nu är jag råkat titta på för tillfället men emellanåt blir det faktiskt färdiga teckningar av det hela. Idag var ett sådant tillfälle. Allt du behöver göra för att vinna den övre av teckningarna är att lägga en kommentar på bloggen och berätta vilken TV-serie jag tittat på. Då det här är första gången jag gör det här har jag även ett andrapris (dvs. den undre tekningen), om någon redan snuvat dig på förstaplatsen behöver du inte vara bitter för det! Skriv bara namnet på skådespelaren jjag föröskt avporträttera så kan även du bli lycklig ägare till ett kladdigt Wallinoriginal. Men skynda på, först till kvarn får först ligga med mjölnaren!

fredag 21 november 2008

Slapsticken erövrar Norge!


Efter att ha ägnat de senaste dagarna åt att ta hand om en sjuk son är jag äntligen tillbaka i studion för att tampas med mina allt tightare deadlines.
En sak som slog mig är att jag helt glömt flagga för mitt och Simon Svenssons gästspel i den norska tidningen M. Då jag själv är väldigt förtjust i titelserien (och dessutom har en viss mängd norskt blod i mina ådror) tycker jag självklart att detta är väldigt trevligt. Och det hela blir ju inte direkt sämre av att just detta nummer pryds av ett Evil Dead -omslag!

söndag 16 november 2008

Aldrig får man vara riktigt glad!

När jag här om dagen bläddrade igenom veckans Tv-tidning såg jag att Kanal 5 ska visa ett program med titeln "Dirty, Sexy, Monkey". Jag fick genast skyhöga förväntningar, för ett program med en sådan titel måste ju vara hur bra som helst, det förstår väl alla! Med en blandning av snusk, sex och apor verkar det dessutom vara skräddarsytt för just mig. I flera dagar har jag gått runt och fånlett i väntan på vad som antagligen är det bästa teveprogrammet i världshistorien. Men så, för tio minuter sedan, fick jag se en trailer för det utlovade msäterverket - som heter "Dirty, Sexy , MONEY" (och inte verkade det innehålla minsta lilla apa heller) Jag hade läst fel! Programmet kan vbara hur snuskigt och sexigt som helst, är det inga apor med så kan det kvitta!

fredag 14 november 2008

Helgen är räddad!


Idag kom min gode vän Daniel förbi studion med en liten present, närmare bestämt ett exemplar av sin senaste bok "Jag gråter bara i andra dimensioner". Precis vad jag behöver för att uthärda höstrusket! Som en liten bonus hade han även sett till att pryda försättsbladet med en tjusig teckning.

tisdag 11 november 2008

Kolla vad jag har på mitt ritbord just nu


Usagi Yojimbo! Och två underliga samurajer, undrar vilka de kan vara...

måndag 10 november 2008


Just nu arbetar jag med ett gäng illustrationer åt KBU - Kultur för Barn och Unga inför deras utbudsdagar som startar nu på onsdag. Genom åren har jag gjort en del olika arbeten för KBU, både illustrationer och workshops. KBU är en av de uppdragsgivare som jag trivs allra bäst att jobba med.

lördag 8 november 2008

Vad ger man egentligen till sin Simpsonstokige bror om han redan har varenda merchendise-pryl man kan hitta?




Det är en svår fråga, själv löste jag det med hjälp av två dukar och lite akrylfärg.
Det matchar säkert hans Homerförkläde och Bartdörrmatta.