torsdag 28 maj 2009

Jag är väldigt irriterad idag!

För en månad sedan fick jag ett brev från Kronofogdemyndigheten som önskade göra utmätning på ett par linser som jag inte betalt. Linser!? Jag har aldrig haft några linser, jag har inte ens glasögon. Det hela verkade mycket underligt. Jag ringde upp företaget som linserna var köpta ifrån och vi upptäckte då att en man med samma namn som mig uppgett mitt personnummer och sin egen leveransadress då han beställde linser via deras hemsida i december förra året. Det verkar ju inte vara någon särskilt smart kille jag har att göra med. På inrådan av företaget gjorde jag en polisanmälan mot mannen ifråga, skrev ett brev till Kronofogdemyndigheten där jag förklarade hur situationen ligger till och trodde sedan att saken var ur världen. Icke sa nicke! Igår fick jag ett nytt brev om utmätning på precis samma vara! Hittills har jag suttit i telefon i över två timmar för att prata med kronofogdar, optiker och ett antal olika personer på polismyndigheten. Nu måste jag göra en ny polisanmälan, ringa runt till alla företag en gång till och skicka ut kopior av min anmälan. Egentligen skulle jag ha färdigställt min deklaration idag men då den här #@%§! dragit ut på tiden måste jag ansöka om ännu ett uppskov, det är inte en chans att jag hinner med allt det här idag. Jag ska kolla med min jurist om jag inte kan skicka en räkning till den andre Jimmy Wallin på förlorad arbetstid. 

måndag 25 maj 2009

Veckans hjälte - Järnmannen!


Det här är inget vanligt inlägg, detta är nämligen mitt 300:e inlägg! Bloggen jubilerar! Länge leve den! Tjoho! För att fira detta så släpper jag lös veckans hjälte redan idag. Denna gång blev det inget av era önskemål kära läsare (men vänta bara och se vad jag har skissat upp för nästa vecka). Jag snubblade nämligen över en blogg med tema Iron-man som drivs av den fantastiske tecknaren Michael Cho. Bloggen består av olika tecknares versioner av den klassiska plåtskallen och det är fritt fram att skicka in bidrag, förhoppningsvis dyker min upp där inom ett tag. Självklart var jag tvungen att vara med, inget snack om saken. Egentligen har jag väl ingen direkt relation till Iron-man, (och kanske var det just därför som jag tyckte så bra om filmen), han har förekommit i en del Marvelserier jag läste under uppväxten och jag minns att han var med i ett ganska dåligt nummer av Mega Marvel under det sena 90-talet.  När jag var i London nyligen köpte jag en toksnygg t-shirt med Iron-Man tryck men mycket mer än så är det inte gällande min bekantskap med Tony Stark. Någon gång ska jag ta mig i kragen och läsa de där 80-talsserierna som tar itu med hans alkoholism, de verkar ju faktiskt rätt intressanta. 

Michels blogg kan ni besöka genom att klicka HÄR

söndag 24 maj 2009

Vad gjorde du 1957?


Själv stod jag tydligen model för ett fräsigt omslag 
till Seriemagasinet.

Mitt minne är inte alltid det bästa, men nog borde jag väl kommit ihåg det här?

Stoooort tack till Sir-L för tipset.

fredag 22 maj 2009

Den serietecknande fotomodellen


Läsare av tidningen Kamera & Bild kan i det senaste numret njuta av en stor bild på mig. I samband med att Christer Järeslätts utställning Refricater nått Kulturen i Lund passar Epson på att göra en annonskampanj om det lyxiga fotopapper som använts i utställningen. Annonsen har hittills publicerats i tre olika tidningar, men de andra har jag inte sett ännu. Att Epson valt att ha just min bild i annonsen är naturligtvis väldigt smickrande. Dessutom bekräftar det en sak som jag har misstänkt under en längre tid; jag ÄR sveriges sexigaste serietecknare!

onsdag 20 maj 2009

Veckans hjälte - Skyfflaren!


Vad nu! Nästan en vecka utan uppdatering! Har den gode Wallin kanske gått och blivit sjuk?
Nope, däremot har jag åldrats, nu är det bara ett år kvar till trettioårskrisen. Skyller därför min glömska på den höga åldern. Men det finns ingen anledning till oro god vänner, hur gammal jag än blir så lär jag inte glömma Veckans hjälte, särskilt inte som jag får så många positiva mail om det. Den här veckan var det JennyB som kom med det geniala förslaget att jag skulle teckna Bob Burdens the Shoveler från Mystery Men, något jag fastnade för med en gång. Då jag läst väldigt lite av serien valde jag att teckna the Shoveler så som han såg ut i filmversionen från det sena 90-talet (har på känn att det var den som Jenny menade). Filmen är väldigt annorlunda från originalserien, både på gott och ont. Även om filmen kanske inte är någon höjdare har den helt klart en del kvalitéer, inte minst den karismatiske Bill Macy i rollen som Skyfflaren och Hank Azaria som hans trogna kompanjon the Blue Raja. Själv hade jag gärna sett dem återvända till rollerna i något annat sammanhang. Då jag inte har någon dvd-utgåva av filmen kollade jag igenom trailern på youtube innan jag gjorde en snabb skiss av Skyfflarens dräkt. Problemet var bara att jag glömde skaffa en referensbild på den sympatiske skådespelaren, i min version ser the Shoveler mest ut som serietecknaren Jan Bielecki.

Nästa vecka ska jag försöka göra något mer actionfyllt, frågan är bara vad...

torsdag 14 maj 2009

Veckans hjälte - Wonder Warthog!


Då klockan passerat midnatt har det plötsligt blivit fredag, och därmed är det dags för nästa del i min rafflande bloggföljetong Veckans hjälte! Även denna gång har förslagen varit många och intressanta, jag skissade faktiskt på flera olika förslag innan Germund inkom med sin fullkomligt geniala önskan om Wonder Warthog, eller Stålsvinet som han heter på svenska. Självklart var jag tvungen att teckna honom, inget snack om saken! Första gången jag stötte på Gilbert Sheltons grymtande hjälte var i någon av brorsans nummer av Pyton. Jag minns att jag hade lite svårt för teckningsstilen i början men det kom jag snabbt över. Något år senare upptäckte jag att serien även gått i POX och då fick man ju se till att leta upp så många nummer som möjligt av den tidningen, vilket i sin tur ledde vidare till en rad andra intressanta inköp.
För några år sedan fick jag tillfälle att träffa Gilbert Shelton för en intervju under den danska seriefestivalen Comics.dk. Han var precis så som jag förväntade mig, en sympatisk, något förvirrad gammal myshippie. Intervjun finns publicerad i ett nummer av den danska gratistidningen Free Comics, om jag bara visste vart jag lagt tidningen hade jag lagt upp en scanning som komplement till bilden (som jag inte känner mig helt nöjd med).
Fortsätte nu att skicka förslag inför nästa fredag.

Fler bilder från morgonens fotosession



Måste erkänna att jag faktiskt kände mig lite småhäftig när jag gled runt med whiskeyglas och cigarr i högsta hugg. Lägg märke till den käcka lilla gördeln.

Serietecknare - så funkar det!


Den som vill ha en inblick i hur den hårda verkligheten ter sig för oss serietecknare kan stilla sin nyfikenhet genom att besöka Niklas Askers blogg, där finns ett pinfärskt fotoreportage att njuta av. Svenska serietecknare har aldrig varit snyggare!

tisdag 12 maj 2009


Idag sitter jag och sliter mitt hår över deklarationen, som vanligt lovar jag mig själv att nästa år ska jag minsann se till att skaffa mig en revisor, (Same procedure as last year).
Det får bli en snabb uppdatering idag, ni hålla till godo med ännu ett smakprov från min serieintervju med Ernie-tecknaren Bud Grace (det är inte han på bilden).

torsdag 7 maj 2009

Veckans hjälte - Wolverine


Låt mig börja med att tacka för alla förslag som inkommit, ni har gett mig många kul uppslag att leka med. Denna vecka valde jag dock att helt strunta i era idéer och istället göra något helt annat, nämligen X-mannen Wolverine. Passade på att se filmen för några dagar sedan och jag måste säga att jag faktiskt blev positivt överraskad. När jag slog mig ner i biomörkret hade jag inga större förhoppningar, de trailers jag sett var lite för pompösa och den där sedvanliga actionscenen med en tuff snubbe som går väldigt långsamt ifrån en stor explosion är jag lite allergisk mot. Ingen av de tidigare mutantfilmerna har varit något mästerverk, däremot har de varit väldigt underhållande (särskilt den andra) och det är precis det som publiken bjuds på i X-men Origins: Wolverine, ren och skär underhållning från första till sista filmrutan, långt ifrån perfekt men aldrig tråkigt. Någonting som jag verkligen uppskattar med filmen är att den är något så ovanligt som en superhjältefilm utan dräkter. Även om flera av karaktärerna (främst Victor och Gambit) verkar väldigt måna om sin utstyrsel så är det ingen som skuttar runt i tighta kroppstrumpor eller åtsittande läderuniformer. Själv har jag alltid tyckt att Wolverine funkar bäst just så, i sina vanliga kläder. Varför ska han hålla på och spöka ut sig egentligen? Han har ingen hemlig identitet eller privatliv att skydda från omvärlden.
Jag känner att jag hade kunnat fortsätta att skriva rätt länge om det här men nu får det faktiskt räcka, jag har ett par deadlines att ta itu med.

Fortsätt gärna att posta önskemål om vad jag ska teckna i framtiden. 

onsdag 6 maj 2009


Den här veckan ägnar jag åt att färdigställa en serieintervju med Bud Grace (som gör serien Ernie) för Bild & Bubbla. Tillsammans med min käre vän Germund träffade jag makarna Grace under Bok & Biblioteksmässan i höstas. 

Just nu känner jag mig lite för stressad för att skriva mer om det så jag lär säkert återkomma med några nya rader i ämnet.

tisdag 5 maj 2009

Fågelskådning är för mesar


Själv ägnar jag min lediga tid åt att spana in aptestiklar. Förhoppningsvis kommer fler att upptäcka denna avkopplande hobby.

Foto: Angelika Lagerin