lördag 29 augusti 2009

Ryktet stämmer!


Ett nytt nummer av succébilagan EDVARD! är under produktion och självklart innebär detta en ny episod med allas vår favorithjälte MÄKTIGE MÅNSSON. Det dröjer fortfarande en vecka innan tidningen finns ute så tills dess får ni ge er till tåls med en liten teaser.

tisdag 25 augusti 2009

Tiderna förändras...

Förra veckan började min son i skolan. Det kändes väldigt konstigt att lämna honom på en stor skolgård istället för dagisets trygga frukostbord. Den första veckan har han trivits riktigt bra, fram till igår vill säga. Ett par äldre killar hade knuffat omkull honom så han skrapat upp armarna och sedan retat honom för att han hade "så fula kläder".
Vad var det då för klädesplagg som försatt honom i denna situation? Jo, hör och häpna, en t-shirt... med KISS-motiv! När jag gick i skolan hade aldrig någon, inte ens den mest empatilösa mobbare, fått för sig att retas på grund av att någon hade en tröja med Gene & C:o, möjligtvis hade de retats om man INTE hade det. Vad tusan är det för ungar som gör något så fånigt? Fasen, jag kan slå vad om att deras föräldrar lyssnar på Michael Bolton...

måndag 24 augusti 2009

Den store konstkännaren!


Just nu pågår en utställning med Jan Lööfs originalbilder på Seriegalleriet i Stockholm. I söndags var det vernissage med pompa och ståt och Jan "Bertil Enstöring" Lööf förvånade alla genom att faktiskt finnas på plats, (det gjorde däremot inte jag). Då jag inte hade tid att ta en resa till huvudstaden passade jag på att spana in det Lööfska utbudet på galleriets hemsida ett par dagar innan vernissagen och förälskade mig direkt i denna stripp från Tintinhyllningen "Det sista uppdraget". Se bara på den; en medelålders Tintin som avnjuter en kopp kaffe och samtalar med Kalkyls hjärna! Det känns som Lööf gjorde strippen med mig i åtanke! Det hör till ovanligheterna att jag köper serieoriginal men nu ligger den framför mig på soffbordet och jag känner mig väääääldigt nöjd med mitt inköp. 






lördag 22 augusti 2009

(nästan) Tillbaka i studion


Efter sex veckor i konsthallen känns det lite svårt att återvända till det vanliga studioarbetet, jag känner inte alls någon inspiration eller kreativitetslusta då jag kommer dit. Under de hektiska sommarmånaderna har jag tillbringat många sena nätter vid köksbordet tillsammans med mitt frilansarbete och det känns numera som min naturliga arbetsplats, problemet är bara att det inte funkar dagtid. Det är på tok för ljust för att kunna använda ljusbordet och jag blir extremt uttråkad av att sitta hemma hela dygnet. De senaste dagarna har jag istället valt att förlägga mitt arbete till helt andra platser, i onsdags tillbringade jag halva dagen på kallbadet och dagen efter i en av mina favoritparker. Så länge som vädret och årstiden tillåter kommer jag nog att fortsätta med det, att kunna jobba och koppla av på samma gång är guld värt. Med laptop, Wacoomplatt, 3-modem och mobil har jag så gott som hela kontoret med mig. Mitt enda problem är att det inte finns något kaffe i närheten så nästa vecka ska jag börja ha med mig en termos. 

Bilden ovan? Jo det stämmer, det är Orko, ja just han. Magikern från Masters of the Universe, He-mans lustiga side-kick. Har bilden något att göra med inlägget i övrigt? Tja, inte så mycket, mer än att jag gjorde bilden sittandes på en parkbänk. Det blir mycket sådana här 80-talsfigurer i mina skissblock, men det kan vi snacka om någon annan gång.

Trevlig helg!

torsdag 20 augusti 2009

Vår allra senaste Slapstick


Samarbetet mellan mig och Radiokomikern Simon Svensson har nu pågått i mer än ett år. Ibland får Simon till små, enkla manus som är en ren fröjd att teckna. Då Asterix alltid har legat mig varmt om hjärtat stämmer den här serien väl in på beskrivningen. Behöver jag ens tillägga hur trevligt jag hade när jag satt krökt över ritbordet och gjorde mitt bästa för att imitera Uderzos utsökta linjeföring? 
Besök gärna Slapsticks hemsida för mer tokerier.

fredag 14 augusti 2009

Vad jag än hittar på för rubrik kommer den aldrig att leva upp till innehållet...

Idag har jag precis avslutat en sex veckor lång period som "konstnär", (vilket är anledningen bakom att bloggandet såväl som "veckans hjälte" fått ligga på is), under denna period har jag stött på några av de mest underliga uttalanden och frågor som någonsin har yttrats på vår planet. Utifrån detta har jag satt ihop en liten topp-5-lista:
5. Sagt av en annars fönuftig tonåring under en lunchrast:
- Jag föddes praktiskt taget med en gurka i handen.
4. En ordväxling mellan två av mina kära medarbetare.
Person 1: Hörru, ge mig hammarsaken där borta!
Person 2: Menar du sidavbitaren?
Person 1: Sak samma!
3. En allvarligt menad fråga från en vetgirig femtonåring:
- Du Jimmy, folket som bor i Mongoliet, är dom mongoloider?
2. Sagt av samma person som efterfrågade "hammarsaken" i punkt 4:
- Jag har testat hammaren, den fungerar.
1. Min personliga favorit som, hör och häpna, yttrades av samma person som i punktnummer 2 och 4:
- Harry Potter, finns han på riktigt... eller är han dataanimerad?
----------------------------------------------------------------------------------
Efter sex veckor med dessa underbart förvirrade människor ser jag fram emot att återgå till mitt normala arbete med tighta deadlines och minimal nattsömn.

tisdag 4 augusti 2009

Ett besök i vildaste västern!




I lördags besökte jag High Chaparal (med reservation för stavningen), den småländska västernparken. Har inte varit där på väldigt många år och blev glatt överraskad, allting kändes mycket fräschare och helare än vad jag mindes det från min barndom. Det fallfärdiga fortet lyste med sin frånvaro. Istället fanns det en rad nya byggnader och sevärdheter, bland annat Lasse Brandeby som lufsade runt med en liten hund i famnen, (men han kanske inte tillhör inventariet). Då jag gärna tar varje tillfälle som bjuds att klä ut mig såg jag till att plocka fram plånboken och göra det bästa möjliga av dagen, (vette tusan när jag kommer att använda de där bootsen igen), att jag dessutom fick chansen att träffa barndomsidolen Lucky Luke IRL gör knappast saken sämmre. På det hela taget hade jag en toppendag, antagligen var jag mer exalterad över besöket än min son men det är precis som det brukar vara när vi gör någonting.

måndag 3 augusti 2009


Usch vad dålig jag varit på att uppdatera bloggen den senaste månaden. För att råda bot på detta låter jag er, mina kära bloggläsare, få en förhandstitt på det seriereportage som jag och min kära vän Johanna gjort för Nya Upplagans räkning.