måndag 30 november 2009

Fånigt skämt direkt från skissblocket


Jag vet att en burka ska vara heltäckande men om man inte ser gurkan försvinner skämtet, okej?

Seinfeld - en porrodi!


Det finns mycket här i världen som jag inte förstår mig på men det här var nog det konstigaste jag hört talas om på mycket länge. En pornografisk version av Seinfeld? Frågorna hopar sig i mitt huvud, hur föddes den idén egentligen? Finns det verkligen en marknad för George Costanza-porr? Drar de skämt i filmen? Är Bubbleboy med? Har Kramer tupé?
Hur mycket jag än tycker om serien ifråga så har jag nog aldrig haft erotik i tankarna när jag sett den, (i alla fall inte om man undantar det avsnitt som kretsar kring Teri Hatchers kvinnliga behag).
Killen som axlar titelrollen tycks utseendemässigt vara ganska lik sin verkliga förlaga, åtminstone att döma av omslagsbilden. Om det är någon där ute som känner till mer om det här, eller som rent utav har sett filmen får ni gärna höra av er, jag är barnsligt nyfiken.

HÄR kan man se en samlagsfri trailer för spektaklet.

torsdag 26 november 2009

Lär dig alfabetet med Hulk Hogan


Förra året släppte släppte jag två böcker i en serie man kan kalla "alfabetet för vuxna läsare", (ni kan se båda bland bildlänkarna här intill). Texterna är skrivna av Lara Allen men konceptet med barnförbjudna ABC-böcker är en av alla dessa fåniga idéer min hjärna bajsar fram under de sömnlösa nätter då jag tampas med mina deadlines. Den ursprungliga tanken var att vi skulle släppa inte mindre än fyra böcker samtidigt men klokt nog valde jag att dra ner antalet till två. Då jag valde att lägga de andra böckerna på is var jag mitt i arbetet med en av dem. Jag har inte bestämt mig för om jag ska avslöja vad de övriga böckerna var tänkta att handla om men här kan ni i alla fall se en av de näst intill färdiga illustrationerna. Måhända bestämmer jag mig för att damma av projektet en vacker dag.

P.S Bilden är baserad på ett foto som man kan hitta med en enkel bildsökning på google.

onsdag 25 november 2009

Fånigt skämt med allvarlig underton


Hittade den här när jag gick igenom gamla filer. Ni kan tycka vad ni vill, jag tycker i alla fall att det är roligt.

tisdag 24 november 2009

En mäktig julspecial


Just nu sitter jag bekvämt tillbakalutad i soffan och färdigställer ett rafflande julavsnitt av Mäktige Månsson. Det här är det första jag tecknar på min sprillans nya Wacom Cintiq så man kan se det lite som en jungfruresa.

söndag 22 november 2009

Ett mardrömslikt möte



I lördags gjorde jag och familjen en trevlig liten utflykt till Köpenhamn. Dels för att det är en väldigt fin stad, och dels för att vi var nyfikna på Collectormania som ägde rum just denna helg. Collectormania är en samlar/nördmässa av samma typ som det SF-convention vi brukar besöka i Malmö varje år. Det är verkligen något speciellt med dessa tilldragelser, även om jag (inte längre) är någon inbiten Star Wars-fan eller religiöst övertygad Trekkie så tycker jag ändå att det är väldigt roligt att besöka sådana här happenings. Något som framför allt roar mig är de besökare som lagt ner mycket tid, möda och pengar på att kunna klä ut sig till sina favoritfigurer från filmduken. Att kunna se inte mindre än fem vuxna män i full Indiana Jonesutstyrsel stå och samtala är underbart. Att de strax därpå blev avbrutna av Catwoman som undrade var toaletten låg gör det hela ännu bättre. Själv tog jag tillfället i akt att visa upp min bok The Horrific A-Z för den karismatiske Robert "Freddy Kreuger" Englund.

torsdag 19 november 2009

Torsdagsteaser


En liten smygtitt på dagens arbete, kan inte säga mycket mer än att det rör sig om ett tidningsomslag. Jag lägger upp hela bilden när tidningen kommit från tryck.

måndag 16 november 2009

Tolka den här om ni kan!


En detalj från ett jobb som hållit mig sysselsatt de senaste trettiofyra timmarna. Nu är jag trött på riktigt.

fredag 13 november 2009

Under kvällen har jag fått den finaste komplimang jag någonsin hört. Meningar som "Du är sexig på samma sätt som Cornelis", smäller verkligen högt i mina öron.

MASTER LEGEND - en riktig superhjälte!


Ett av årets roligaste illustrationsuppdrag kommer ifrån Göteborgs-Posten. Jag har illustrerat en av artiklarna till deras helgbilaga Två dagar. Texten handlar om en snubbe i Florida som (håll i hatten nu), är superhjälte. På riktigt! Under namnet Master Legend gör han sitt bäst för att bekämpa brott och göra världen till ett bättre ställe. Den fantastiska artikeln publiceras imorgon (lördag) och kommer inte att finnas tillgänglig på nätet. De som är intresserade gör bäst i att söka upp närmsta Pressbyrå.

torsdag 12 november 2009

Lite konst inför helgen



Min son är tydligen en stor konstnär. Hans tolkningar av Läderlappar och benrangel är ljusår bättre än vad jag kan åstadkomma utan förlagor. Dessutom gör han sånt här på löpande band, han fullkomligt spottar ur sig teckningar. Hur ska jag kunna jobba i den här miljön? Jag befinner mig i ett kreativt underläge! Är det normalt att få prestationsångest av en femåring?

Dagens uppdrag - Kostymdesign


Tja, vad säger man? Någon gång ska vara den första.

måndag 9 november 2009

Bland dadlar och dromedarer






En sista post med semesterbilder innan vi återgår till det vanliga tramset.

Må kraften vara med er!

fredag 6 november 2009

Tillbaka till Tatooine






Eftersom ni verkade uppskatta foton med Star Wars-tema lägger jag upp några till. Säg gärna till om ni känner igen miljöerna från någon scen. Själv är jag väldigt nyfiken på vart toaletten fanns med någonstans.

tisdag 3 november 2009

Vi fara till Sahara


Efter att ha jobbat såväl dag som natt under en ganska lång period var det verkligen på tiden att jag tog mig en liten semester. Den gångna veckan tillbringade jag i Tunisien, där av min plötsliga frånvaro på nätet. För att se så mycket som möjligt av landets minst sagt varierade landskap gav jag mig ut på en bussresa. Vanligtvis brukar jag vantrivas med långa bussfärder men denna resa liknade ingenting jag upplevt tidigare. Timma efter timma satt jag tryckt mot rutan och studerade de vidsträckta olivoldingarna, karga stepplandskap, ljuvliga oaser och den lika ogästvänliga som vackra saltöknen. Ett stopp som verkligen kittlade barnet inom mig var vid ett grotthotel som tjänstgjort som kuliss i någon av de senare Star Wars filmerna, (jag blev aldrig riktigt klok på vilken). Runt om i ökenområdet finns ett antal kulisser med byggnader och landningsbanor bevarade. Tyvärr hade vi inte tid att söka upp dem alla så jag fick nöja mig med den som var lättast att lokalisera.

Jag kommer att lägga upp fler bilder från resan under veckan, ska bara se till att klara av ett par deadlines först.