söndag 26 december 2010

Årets julkort del 2


Fick ut det på julaftons morgon men missade helt att lägga ut det på bloggen,,,

måndag 20 december 2010

Årets julkort


En trevlig sak så här års är ju alla julkort man får... eller (som i mitt fall), gör. Det brukar bli en del.
I vanlig ordning har jag gjort ett För Svenskt Seriearkiv. Nu ska jag bara försöka hinna få färdigt mitt eget också. Förra året skickade jag ut det på självaste dopparedagen. Förhoppningsvis kommer det lite tidigare i år.

fredag 17 december 2010

Lästips i vintermörkret


Jag är sjuk. Förkyld, febrig och allmänt sunkig. I och för sig är det inget livshotande men det är inte utan att jag tycker lite synd om mig själv. Egentligen borde jag ligga hemma och sova men det har jag inte tid med.
Om jag hade haft tid att vila upp mig hade jag passat på att läsa TIVOLI MED VÄNNER nr 11 2010 och ROCKY Magasin nr 8 2010, två tidningar som jag medverkar i denna månad. Känner någon annan för att bekanta sig med tidningarna så finns de ute i handeln just nu.
Nu ska jag käka ipren och återvända till mina deadlines.

tisdag 7 december 2010

I en mästares sällskap


Igår var det medlemsmöte för Svenska Tecknare och Illustratörcentrum, två föreningar som båda spelar mycket stor roll i mitt yrkesliv. Tillsammans med mina goda vänner och kollegor Johanna Kristiansson och Andreas Qassim vandrade jag ner mot mötet på Form & Designcenter. Efter att ha fått en genomgång om de båda föreningarnas aktiviteter var det dags för Per Åhlin och Pelles Svensson från Pennfilm att prata om den pågående utställningen. EN BIT AV MIG är en alldeles underbar utställning med material från Pennfilms fantastiska filmproduktion.
Andreas tyckte att vi skulle ta tillfället i akt och låta oss fotograferas tillsammans med mästaren, något som varken jag, Johanna eller Per var sena att gå med på.
För drygt två och ett halvt år sedan besökte jag Pennfilm och fick då en rundvandring av Per, (något som jag skrivit om HÄR). Jag trodde faktiskt inte att Per skulle komma ihåg mig men det gjorde han, vilket gjorde mig lite glad.

Utställningen pågår fram till den 9 Januari, läs mer om den HÄR.

fredag 3 december 2010

Imorgon...


...blir det något alldeles extra i Karl-Alfreds julkalender.

onsdag 1 december 2010

Idag är jag fånig

Funderar på allvar på att ringa upp en jurist och diskutera julstämningar...

Antagligen får man vända sig till en jurist i Göteborgstrakten för att det ska uppskattas.

En rykande färsk julkalender

För att skapa lite extra julstämning har jag dragit igång en julkalender på Karl-Alfredbloggen Några av Sveriges skickligaste serietecknare kommer att medverka. Klicka genast iväg dit och beundra dagens mästerverk av Jonas Darnell.