tisdag 28 juni 2011

En värmande komplimang

Idag gav min son mig en av de finaste komplimanger jag någonsin hört: Nu är du precis som Skalman.

Denna oerhört vackra kärleksbetygelse ligger helt i stil med Du är sexig på samma sätt som Cornelis som jag en gång fick höra från en tjej på en fest.

söndag 26 juni 2011

Karikatyrer i långa banor


När jag var sexton år inledde jag min teckningskarriär genom att kränga karikatyrer på Skara Sommarland. Jag träffade en rad intressanta människor, bland annat en livs levande häxa som var på jakt efter sin inre groda. Jag gick rent utav och blev hedersmedlem i en mc-förening, (vilket inte är dåligt med tanke på att jag aldrig ens suttit på en motorcykel). Till en början trivdes jag som fisken i vattnet men efter att ha tillbringat tre somrar med ritblocket i hand på nöjesfältet och tre vintrar i det angränsade köpscentret (Köpstaden) kände jag mig ganska trött på karikatyrer, jag ville knappt höra ordet längre. Men gamla vanor dör sällan, karikatyrer utgör fortfarande en stor del av mitt arbete, (som tur är tycker jag numera att det är vansinnigt roligt att jobba med det). För några år sedan började jag anlitas som mingeltecknare av olika eventbolag. Att teckna på event innebär att jag får tillfälle att vistas på platser som normalt sett är stängda för mig (t.ex. Frimurartempel), dessutom får jag alltid en rad intressanta arbetskollegor; fakirer, magiker, the Ark, eldjonglörer, schlagerdrottningar och transvestiter. Med andra ord är det inte så konstigt att jag trivs med mina uppdrag...

fredag 24 juni 2011

Dagens hob


Så har de letat sig upp på nätet, de första bilderna från Peter Jacksons kommande Bilbofilmatisering. Personligen har jag alltid föredragit Bilbo framför Sagan om ringen, mycket på grund av att det är en rakare historia. Även om jag kanske inte var överförtjust i de två sista ringfilmerna (jag gillade dock den första) så känner jag mig rätt peppad inför den här. Martin Freeman känns som ett genidrag i huvudrollen! Hoppas nu bara att Jackson inte dränker hela filmen i specialeffekter, det blir lätt för mycket av det goda.

onsdag 22 juni 2011

Det finns en vilding i oss alla


Jag har alltid älskat Maurice Sendaks fantasifulla tecknarstil. När jag nyligen fick chansen att ge mig i kast med hans klassiska vildingar var jag inte sen att ta tillfället i akt. I nuläget kan jag dock inte berätta vad det rör sig om. Ge er till tåls ett par dagar så kommer ni att får reda på vad bilden ska användas till.

onsdag 15 juni 2011

N som i ...


Någonting säger mig att den här boken inte längre finns i tryck...

Lokal konstrunda


Idag kom Johanna till studion med två nyramade teckningar av Peter Bergting. Då även jag pryder väggen med en tjusig Bergtingare passade vi på att ha ett spontant vernissage i all enkelhet.

måndag 13 juni 2011

Stöd Tivoli!

Barnserietidningen Tivoli med vänner har figurerat en hel del i media den senaste tiden. Tidningen har tvingats lägga sin utgivning på is och det tycker jag och många av mina kollegor är väldigt synd. Tivoli med vänner har publicerat en rad nya originalserier, bland annat Sara Olaussons förträffliga serieversion av klassikern Loranga, Mazarin och Dartanjang och Johan Wanloos Kapten Klara.
Själv medverkade jag i tidningens julnummer med den här serien:
Men loppet kanske inte är helt kört för Tivoli ändå, det finns en chans att utgivningen ska återupptas.
Det krävs minst 1500 nya prenumeranter för en återuppståndelse och det är på god väg. I skrivande stund har 1152 (inklusive mig) anmält sig via förlagets hemsida. Känner du dig sugen på att starta en egen prenumeration så kan du göra det HÄR.

söndag 12 juni 2011

Skånskan rapporterar om Zombiesmittan

Skånska Dagbladet hade den goda smaken att skicka en av sina skjutjärnsreportrar till SF-Bokhandelns seriedag i lördags. Detta resulterade i en artikel som man kan läsa HÄR. För mig blir det lite extra egoboost då texten både inleds och avslutas med citat från mig.

SF-Bokhandelns seriedag i bilder

Igår var det fullt pådrag på SF-Bokhandeln i Malmö, jag har sällan sett så mycket folk inne i butiken på samma gång.
Jag fanns på plats och representerade Apart Förlag genom att teckna zombieporträtt av alla som köpte vår utgåva av The Walking Dead. Det var fantastiskt roligt att småprata med kunderna och diskutera allt från tomtars ursprung till serieöversättningar. Vi konstaterade gång på gång att zombies är så mycket coolare än glittrande tonårsvampyrer.

Denna ruttnande dam arbetar på ABF (som annordnar studiecirklar i zombiekunskap).

En välklädd herre som naturligtvis kastade sig över chansen att bli smittad av zombieviruset. Tydligen hjälper inte gasmasker mot smittan.














Serielördagen var ett mycket lyckat arrangemang, jag hoppas verkligen att det blir ett årligt återkommande event.

torsdag 9 juni 2011

Zombiesugen?


På lördag kommer jag att gästa SF-bokhandeln i Malmö. Butiken anordnar seriesöndag och jag finns på plats för att representera Apart Förlag genom att teckna zombieporträtt av våra kunder. Är man sugen på att sätta tänderna i ett alldeles eget zombieporträtt är det bara att bege sig till butiken vid klockan 14 på lördag. Alla som handlar deltar även i SF-Bokhandelns lotteri där man har chansen att vinna en rad åtråvärda priser.