fredag 22 augusti 2008

Lägesrapport

De senaste veckorna har varit så fulla av arbete att jag knappt ägnat bloggen en tanke, nu ska jag dock försöka ha en (hyfsat) ledig helg innan det är dags att hugga tag i nästa åtagande; att illustrera en bok skriven av allas vår egen Bert Karlsson. Men innan dess tänkte jag ge en sammanfattning av hur min tillvaro ser ut just nu;
Utställningen i Staffanstorp blev mycket lyckad, jag trivdes som fisken i vattnet med ungdomarna och den stora uppskattning vi fick från besökarna värmde verkligen. Jag längtar redan till nästa sommar, då lär det bli ännu häftigare. Då blir det sex veckor i konsthallen med ett mycket fantasieggande tema (jag planerar bland annat att konstruera en tre meter hög flugsvamp).
Den här veckan har jag (till min egen stora förvåning), sysselsatt mig med att teckna av folk under Malmöfestivalen. För tio år sedan var jag så trött på att teckna karikatyrer att jag var nära att lägga pennan åt sidan för all framtid, jag var helt övertgad om att jag aldrig någonsin skulle teckna offentligt igen. Men nu satt jag alltså där igen, under en tältduk med en lång kö av förväntansfulla människor framför mig. Tidningen "Vårt Malmö" hade anlitat mig för att göra digitala serieporträtt av intresserade festivalbesökare och döm om min förvåning då jag upptäckte att jag stortrivdes med uppdraget. Jag hade helt glömt av vilken otroligt positiv respons man får av att sitta och göra något som gör människor glada!
Hela veckan har jag gått omkring med en småleende på läpparna, inte ens en sådan sak som ett massivt datahaveri har fått mig ur balans.

En sak som däremot grämer mig är att jag fortfarande inte fått någon klarhet i vem som skickat mig den anonyma Fantomenskissen. Efter att ha avverkat en rad olika misstänkta är det just nu min gamle vän Christian Hoel som står överst på listan.

1 kommentar:

Radar sa...

Tror du Bert har sett "Vi har knullat" bilden? :D