tisdag 26 juni 2007

Rapport från Karlstad


Nu var det pinsamt länge sedan jag gjorde något inlägg här, bäst att göra något åt saken innan de få läsare jag har helt tappar intresset.

För ungefär en månad sedan reste jag återigen till Karlstads Universitet för att vara med på elevernas slutredovisningar. De hade alla fått ordet "resa" som tema och sedan skapat egna verk utifrån detta.
Variationen var stor med allt från brädspel till kortfilm. En av eleverna hade tagit sig en promenad i sin hemstad (vilken det var har jag glömt) och fotograferat de offentliga utsmyckningarna. Sedan hade hon avbildat dessa med kollageteknik. En annan hade gjort en stor målning som visade hans längtan tillbaka till Hong Kong och den flicka som han förälskat sig i där.
En tredje person hade sett en dokumentär om Vietnamkriget och gjort en stor målning inspirerad av det.

Efter avslutad genomgång bjöds det på mat vilket var väldigt uppskattad (svårt att bli fet på CSN).
Egentligen hade jag inte tid att medverka under avslutningen men jag trivs så bra med undervisningen att jag inte kunde säga nej, det blev ett par sömnlösa nätter för att kunna frigöra två dagar men det var det utan tvekan värt. Boken med seierna de gjort för mig hade precis kommit från tryckeriet och utöver några små tryckfel verkade de flesta vaar nöjda med vad de åstadkommit. Jag börjar redan längta efter nästa års undervisning.

Inga kommentarer: