torsdag 14 maj 2009

Veckans hjälte - Wonder Warthog!


Då klockan passerat midnatt har det plötsligt blivit fredag, och därmed är det dags för nästa del i min rafflande bloggföljetong Veckans hjälte! Även denna gång har förslagen varit många och intressanta, jag skissade faktiskt på flera olika förslag innan Germund inkom med sin fullkomligt geniala önskan om Wonder Warthog, eller Stålsvinet som han heter på svenska. Självklart var jag tvungen att teckna honom, inget snack om saken! Första gången jag stötte på Gilbert Sheltons grymtande hjälte var i någon av brorsans nummer av Pyton. Jag minns att jag hade lite svårt för teckningsstilen i början men det kom jag snabbt över. Något år senare upptäckte jag att serien även gått i POX och då fick man ju se till att leta upp så många nummer som möjligt av den tidningen, vilket i sin tur ledde vidare till en rad andra intressanta inköp.
För några år sedan fick jag tillfälle att träffa Gilbert Shelton för en intervju under den danska seriefestivalen Comics.dk. Han var precis så som jag förväntade mig, en sympatisk, något förvirrad gammal myshippie. Intervjun finns publicerad i ett nummer av den danska gratistidningen Free Comics, om jag bara visste vart jag lagt tidningen hade jag lagt upp en scanning som komplement till bilden (som jag inte känner mig helt nöjd med).
Fortsätte nu att skicka förslag inför nästa fredag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar minsann ha blivit så inspirerad att du även ändrade bloggens logga! Eller kom inspirationen från din glidaroutfit?
(Hm, jag borde kanske kontra med "En dag i en filmkritikers liv" eller en serieförfattares liv...)

Pidde Andersson sa...

...Det var jag som skrev ovanstående, men Blogger ville visst inte visa det.

Jimmy Wallin sa...

Kontra på du bara.
Har tänkt ändra sidhuvudet hur länge som helst men det var först nu som jag fick en stund över att ordna det.

Sir-L sa...

Sweet! Veckans seriehjälte är veckans höjdpunkt och en anledning att längta till fredagen.

JennyB sa...

Och nästa vecka önskar jag se: The Shoveller!
Du vet, från Mystery Men.

Anonym sa...

Männn uppdatera bloggen då!