tisdag 22 juni 2010

Ett loppisfynd utan like


I lördags tog jag sonen i handen och begav mig till barnloppisen i Folkets Park. Barnloppisarna annordnas av Malmö Kommun och går till så att barnfamiljer erbjuds gratis loppisplatser under förutsättning att det är just ett barn som sköter försäljningen. Det är sällan jag gör så mycket fynd som på just dessa loppis, bara i år har jag släpat hem fantastiska saker som gamla tevespel, dvdfilmer, actionfigurer, muppar av pvcplast och en rad andra livsnödvändiga prylar. Denna gång hittade jag dock något som fick alla tidigare fynd att blekna i jämförelse - sällskapsspelet Fantomen! Det kändes som att jag hade den heliga Graal framför mig. Jag har varit grymt nyfiken på det här spelet ända sedan jag såg en hastig skymt av det för tjugofyra år sedan. Nu stod det där framför mig i all sin prakt.
Även om jag inte testat spelet ännu är jag sjukt nöjd med mitt köp, så pass nöjd att jag känner att jag bara måste dela med mig av den snygga spelplanen. Samma karta fanns en gång i tiden att köpa genom Fantomentidningen, men det här är första gången jag ser den. Originalmålningen hänger på Egmonts kontor i Stockholm och lär tydligen vara väldigt stor.

Någon som känner sig upplagd för ett parti Fantomen i sommar?

4 kommentarer:

Straffad sa...

Ett parti Fantomen..? Kanske det... Du får höra av dig och berätta vilka gamla TV-spel loppis-fyndet bestod i också!

Jimmy Wallin sa...

Det skulle jag kunna om jag bara visste vem som döljer sig bakom signaturen.

Straffad sa...

Jag heter Lenneer egentligen. Straffad i Nekrozin-sammanhang. Jag använder Google-kontot nästan bara på Nasses Nekrozins interna Google-forum. Därav det spexiga tilltaget med namnet.

Jimmy Wallin sa...

Ah, där ser man. Just frågan om TV-spel fick mig att misstänka att det var du som dolde dig bakom namnet, men då du vanligtvis brukar använda ditt officiella namn så var jag inte riktigt säker. De spel jag norpat åt mig var återutgivningar av klassiska 8 och16 bit Sega-spel. Det rör sig om handkontroller med inbyggda spel som man pluggar in direkt i teven. Eftersom jag alltid kört Nintendo blir det lite som en arkeologisk utgrävning för mig, jag tittade alltid lite snett på de som föredrog Sonic framför Mario. Har väl fyra olika kontroller nu tror jag.