torsdag 27 maj 2010

Acke


Här om dagen snubblade jag över en kopia av pilotfilmen "Archie: To Riverdale and back again" från 1990. Jag har varit nyfiken på filmen ända sedan jag först hörde talas om den för nästan tjugo år sedan. Även om jag aldrig varit någon stor Ackeläsare finns det en del saker som verkligen tilltalar mig med serien, figurdesignen är snygg och det finns en slags tidlös femtiotalstrygghet som jag uppskattar. Acke som serie är mysig på samma sätt som "Happy days".
Filmversionen utspelar sig femton är efter att de klassiska karaktärerna slutat skolan. Alla har gått vidare med sina liv men träffas igen inför den stundande återföreningen där gammalt groll och krälekstrianglar väcks till liv igen.
Det här är en förvånansvärt välcastad produktion, fler av de medverkande ser verkligen ut som sina tecknade förlagor. Detta gäller inte minst Sam Whipple (R.I.P) som gör en alldeles strålande Sopprot. Från början var det tänkt att filmen skulle leda vidare till en teveserie men så blev det dock aldrig. Filmen är inte direkt dålig men jag har svårt att se hur man skulle gå vidare med en teveserie om en vuxen Acke.
Efter att ha sett filmen drabbades jag av en näst intill vansinnig lust att försöka mig på att teckna något i klassiskt Ackemanér, resultatet ser ni ovan.

Oj oj oj vilken intressant bilaga som följde med gårdagens DN. Omslagsteckningen var ju hur tjusig som helst. Jag undrar vad det kan vara för begåvad person som ligger bakom teckningen. Jag slår vad om att det är en charmig person full av ödmjukhet.

onsdag 26 maj 2010

Dagens skönsång


Det här är nästan för bra för att vara sant!
Klippet är hämtat från informationsfilmen "Stong Kids, safe kids" från 1984. Filmen handlar om sexuell övergrepp mot barn och det är verkligen ingenting att skratta åt, men när man lägger fram det så här så blir det faktiskt svårt att låta bli. En rad olika kändisar medverkar i filmen Henry Winkler, John Ritter, Gammelsmurf och Yogi Bear bara för att nämna några.
Se hela filmen HÄR!

Det perfekta vinet



Igår hade jag min första lediga kväll på hur länga som helst. Och hur passade jag då på att fira att jag för en gångs skull slapp att kämpa med deadlines tills jag somnar över ritbordet? Jo, jag lekte med illustrator tills jag upptäckte att klockan var tre på natten. Det kanske inte är det mest ultimata sättet att varva ner på men jag hade åtminstonde roligt. En av de saker jag roade mig med var vinettiketterna ovan. Tanken vara att jag skulle gå och köpa en flaska och byta ut etiketterna mot mina egna innan jag lade ut det på bloggen men det är jag alldeles för lat för, den saken överlåter jag till er mina älskade läsare. Om någon av er får för sig att genomföra det så skicka mig gärna foton på flaskan. Den förste som gör det belönas med blyertsskissen jag använde mg av.

måndag 24 maj 2010

Kändisspotting


Det är inte varje dag man möter en livs levande mutant.

fredag 21 maj 2010

Fredagsmys av högsta klass


Vad har jag egentligen att säga om det här?
Tja, inte så mycket, utöver att det var en fantastisk start på helgen.

Tidö slotts seriemuseum - teaser 1


Jag håller som bäst på med en enorm skylt till Tidö slotts Seriemuseum som invigs under helgen. Det känns lite som ett hedersuppdrag, det är inte utan att man känner sig lite smickrad över en sådan förfrågan. Tyvärr har jag ingen möjlighet att besöka slottet under invigningshelgen, typiskt nog krockar det både med deadlines och den danska seriefestivalen Komiks.dk
Forhoppningsvis kommer jag att ta mig upp till det magnifika slottet under sommaren.

torsdag 20 maj 2010


Det händer emellanåt att jag lyckas klämma in några "specialuppdrag" mellan min vanliga deadlines. Bilden ovan är ett beställningsjobb från en bloggläsare. En av hans goda vänner fyllde nyligen år och då hon är ett stort fan av Peter Sellers Rosa Panternfilmer tyckte han att det kunde passa att ge henne ett panterfierat porträtt. Själv tyckte jag att det här var en ypperlig ursäkt för mig att damma av Rosa Panternboxen och sjunka ner i soffan ett par timmar. Som ni säkert förstår räknas alla jobb som innebär att man får se Peter Sellers i högform som bra jobb.
Tyvärr glömde jag scanna bilden innan jag skickade iväg den, därför får ni nöja er med ett dåligt foto istället.

Det är inte klokt vad snälla folk kan vara


För något år sedan tecknade jag en intervjuserie baserat på ett samtal som jag och min vän Germund hade med Bud Grace och hans fru. Tydligen gjorde vi ett gott intryck för här om dagen anlände ett paket från USA. Bud hade skickat oss presenter! Jag fick en stripp och den teckning som Bud gjorde för att designa oss till serien. Germund fick omslaget till ett julalbum som han var redaktör för. Trevlig kille den där Bud.

söndag 16 maj 2010

På grund av dagens trettioårskris håller bloggen stängt. Välkommen tillbaka nästa vecka.

lördag 15 maj 2010

De första bilderna på Conan



I vanliga fall brukar jag inte bry mig nämnvärt om fantasyfilmer men när det gäller Conan är jag faktiskt lite nyfiken.

onsdag 12 maj 2010

Fler konsthallsbilder

Det har varit lite tyst på bloggen de senaste veckorna och det är ju naturligtvis tråkigt för alla er som längtar efter att ta del av min hektiska vardag. Efter ett par år där jag hankat mig fram månad efter månad utan att egentligen veta var nästa lön ska komma ifrån börjar jag känna mig hyfsat eftertraktad. Just nu har jag så mycket att göra att det känns som att jag jonglerar med brinnande deadlines. Ett av de jobb som tagit upp störst del av min tillvaro under april/maj är utställningen TRÄ 2010 i småländska Virserum.



Hmm, ser inte den där stilige mannen med pistol märkligt bekant ut?



Jag vill gärna passa på att påpeka att det inte är jag som skrivit manus till bilderna.



Min vistelse i Virserum var en minst sagt händelserik upplevelse som jag lovar att återkomma till så snart som möjligt, först måste jag bara se till att klara av ett par deadlines.

måndag 10 maj 2010

Ikväll blir det smurfigt!


Klockan 19 ikväll håller jag ett föredrag om Smurferna och deras kultur. Platsen är Kvarnby Folkhögskola, Röda huset på Industrigatan i Malmö. Jag vet att det är lite kort varsel men tänkte ändå passa på att tipsa om det. Kom gärna förbi och lyssna på mina vetenskapliga utläggningar inom smurfologin, kan hända bjuder jag på hallonsaft.

tisdag 4 maj 2010

2000talets mode (enligt 1930talet)


Mobiltelefonerna har de lyckats få med men jag är lite besviken över att "the electric hedlight" inte letat sig in i modet ännu.

lördag 1 maj 2010



Det här är den andra natten på raken som jag tillbringar på Virserum Konsthall, det är inte utan att man har lite hemlängtan.

Första bilden på Thor


Så här ser han alltså att se ut, den gamle åskguden.
Jag har ingen aning om vem Chris Hemsworths är men utseendemässigt passar han rätt bra för rollen.
Världen behöver fler skäggiga hjältar.