fredag 16 mars 2007

Fortplantningstips!
Idag tänker jag ägna bloggen åt ett boktips.
Det blir ett ganska speciellt boktips för jag vet inte ens vad boken heter. Jag vet inte vem som gjort den, jag vet inte vilket förlag som gett ut den, jag kan inte läsa den (texten är på tyska) och jag har ingen aning om var man kan köpa den. Det enda jag med säkerhet kan säga om boken är att den skrämmer slag på mig.
Det hela rör sig om en barnbok på temat "Var kommer bebisar ifrån".
På ett tydligt sätt förklarar den för de unga läsarna hur ett samlag går till, sedan följer (i normal ordning) garviditet och förlossning). Så långt är allt okej, inga konstigheter.
Den läskiga biten är bilderna. Alla figurer envisas med att vara tokigt glada hela tiden. Mamman är glad, pappan är glad, FOSTRET är väldigt glad, läkaren är glad!
Att man (i de flesta fall) blir glad av att vänta barn är inte särskilt konstigt, men någon måtta får det allt vara! Då det är dags att köra till BB är mamman lika glad som alltid, värkar till trots. Hon är glad under hela förlossningen och hur glad ungen är ska vi inte ens tala om. Tro mig, inget barn har någonsin fötts med ett leende på läpparna, inte ens i tyskland.
Värt att notera är att den bil som de blivande föräldrarna åker i är dekorerad med blomstermotiv. Att detta är en produkt från 1970-talet går inte att ta fel på.

Om nu någon känner för att läsa den boken så finns den att beskåda på www.planetdan.net/pics/babies/index.htm

3 kommentarer:

Rene sa...

That is the scariest thing I have ever seen!

Nickan sa...

Det är jag som är barnmorskan på tredje bilden!

AT73 sa...

Det där är jäkligt uschigt!