söndag 15 februari 2009

Ännu en superhjälte!


Denna gång som illustration till en workshop jag ska hålla i Jönköping i slutet av månaden. Stör mig lite på mantelns utformning så det är möjligt att jag kommer att göra några små justeringar där imorgon. En sak som jag insåg först när jag var färdig med bilden är att utformingen på hjälten, med mask, mantel och röd trikå påminner lite väl mycket om den första inkarnationen av Gröna Lyktan, men det skiter jag fullständigt i. Jag tror inte att någon av de medverkande ens har hört talas om den serien. Möjligtvis känner de till en modernare version genom den tecknade tv-serien Justice League men han ser helt annorlunda ut.
Under det senaste året har jag allt oftare sökt mig till projekt som tillåter mig att experimentera med en mer realistisk teckningstil (om man nu kan klassa en flygande bodybuildare i trikå som realistisk).

2 kommentarer:

Mattias Andersson sa...

Ska du besöka Karlstad nu till våren?

Jimmy Wallin sa...

Ja, vid tre tillfällen den här gången. Huvudkursen startar vecka 10 och min delkurs börjart vecka 14.Jag och Monica lägger upp ett schema för mina besök under de kommande veckorna.