torsdag 9 april 2009

Modeblogg- årets Fantomkollektion


Så här ska tydligen Fantomen se ut i den kommande Tv-serien från Sci-Fi Channel, samma bolag som gav oss den fullständigt horribla tolkningen av Blixt Gordon här om året. Den vandrade vålnaden gestaltas av Ryan Carnes, känd från Doctor Who och Desperate Housewives, i serien komemr han att kämpa mot Lithia (vem nu det är), spelad av ingen mindre än Isabella Rossellini. Men hur ser då en fantom för 2000-talet ut? Trendig frisyr och metalklädda handskar istället för ringar. Det enda man känner igen från originaldräkten är väl egentligen bältet. Hade man åtminstonde låtit honom behålla masken kanske det hade varit lättare att acceptera. Och blir det inte lite väl varmt ut att kuta omkring med mc-ställ i djupaste Afrika? Den gamla dräkten var väl ingen höjdare för djungelpromenader den heller, men den verkar betydligt luftigare än det här spektaklet. Nåja, det finns ju en möjlighet att det här bara är en konceptdesgn som bolaget har släppt för att skapa en hype, sånt har hänt förr. Jag minns fortfarande Alex Ross kostymdesign för den första Spider-Man filmen, huvudkaraktären kändes helt fel men jag föredrog ändå hans version av Green Goblin framför Dafoes apfula störtkruka.

6 kommentarer:

Åke Forsmark sa...

Ja, vad ska man säga. Jag är riktigt, riktigt gubb-upprörd! Det var bättre förr.

Jimmy Wallin sa...

Du har all rätt i världen att vara upprörd Åke, vad det här än är så är det i alla fall inte Fantomen.

Pidde sa...

Ska den utspela sig i framtiden, eller vad är det som gäller? Jag fattar ingenting.
Varför inte anamma Reimerthi/Lindahls framtidslook i deras futuristiska äventyr för typ tio år sedan: vanliga Fantomendräkten försedd med skidglasögon.

Jimmy Wallin sa...

Det blir bara värre och värre, Guran spelas av en brittisk kvinna(!??), någon Diana syns inte till. Den unge Fantomens kärleksintresse utgörs istället av en blond kvinna vid namn Renny.

Andreas sa...

Det utspelar sig i nån slags futuristisk miljö, ja. Och huvudpersonen är inte den 21:e Fantomen som vi ser varannan vecka i Fantomentidningen, utan den 22:e eller rent av kanske den 23:e (är lite osäker där)

Tilläggas kan att det finns ett långfilmsprojekt med Fantomen som också håller på att förberedas just nu, men de har varit väldigt noga med att påpeka att deras film inte kommer att ha nåt alls med SciFi's TV-serie att göra...

Jimmy Wallin sa...

och sci fis serie i sin tur verkar inte ha något med den vandrande vålnaden att göra.