torsdag 30 april 2009

Veckans hjälte - SPIRIT


Visserligen är det inte fredag ännu men då jag med största sannolikhet inte kommer att befinna mig i studion imorgon passar jag på att lägga upp veckans bidrag redan nu. Det har kommit in en rad bra förslag via blogg och mail men det som jag verkligen fastnade för var faktiskt det allra första förslaget, Will Eisners Spirit önskad av signaturen sir -L. Spirit är något så ovanligt som en välklädd seriehjälte, tillsammans med Mandrake står han i en klass för sig. Blå kostym med matchande mask är verkligen skitsnyggt, (man kanske skulle rent utav börja klä sig så?). Eisners klassiska brottsbeskämpare har varit en personlig favorit ända sedan barndomens Fantomenläsande på 1980-talet. Blandningen av action, humor, social satir, briljanta teckningar och inte minst de kärleksfullt utmejslade personporträtten står fortfarande i en klass för sig. Den Spirit som jag växte upp med har ingenting gemensamt med Frank Millers pissusla film, (fast slipsen var ju snygg). Om ni inte känner till serien så se till att kolla upp den NU! 

Fortsätter ni att önska nya hjältar så fortsätter jag att teckna dem. Fram med önskelistorna så får ni se vad det blir nästa vecka.

8 kommentarer:

Sara sa...

Men teckna Batgirl då! Den riktiga alltså, dvs Barbara Gordon. Gärna tillsammans med Supergirl ;)

Pidde sa...

...Och så vill jag se Svarta fågeln och Saturnusflickan bråka om ett par skor, precis som i HANNAH MONTANA THE MOVIE. De ska dra varandra i håret!

sebustiano sa...

stålkalle!!

Sir-L sa...

Ahh, såå snyggt. Jag är mycket nöjd och tacksam.

Johnny Kontant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johnny Kontant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johnny Kontant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johnny Kontant sa...

Jag är inte så förtjust i blåa kostymer.
Jag är mer nere med vita.
Men mask har man väl alltid på sig så fort tillfälle ges.
Being a Superhero is not a trend; it's the only way of life.