torsdag 23 april 2009

Fredag = hjältedags!


De som känner mig eller som följt den här bloggen ett tag är säkert bekanta med min förkärlek för barndomens, lite töntigare superhjälteserier. Det fanns en tid då det kändes helt naturligt att Blixten förvandlades till en marionettdocka eller att Stålmannen använde sig av en gigantisk gyllene nyckel för att ta sig in i sin arktiska fästning. Så ser det inte ut längre, dagens superhjältar går i samtalsterapi och pensionsparar. Det är väl i och för sig trevligt det också, men av någon anledning saknar jag ändå de där sanslösa inslagen från förr. Att se folk flyga omkring för egen maskin och jonglera med ångvältar är vardagsmat för mig, det är vansinnet jag vill åt! 

För att få utlopp för denna, min innersta kärlek tänkte jag, (med start idag) lägga upp en ny seriehjälte varje fredag. Hur länge fortsätter jag med det här då? Tja, så länge som jag har roligt och så länge som ni, mina kära läsare uppskattar detta tilltag. 

Eftersom det känns lämpligt att starta med den störste hjälten av dem alla bjuder jag här på alla vår egen Kal-El i en väldigt J.Bone inspirerad version. Den som känner sig manad får gärna komma med förslag om vad jag ska teckna nästa gång. Blir det kanske Zorro, eller Judge Dredd, eller Son Goku, eller Sheena- queen of the jungle eller något helt annat? Det lär vi se nästa vecka.

7 kommentarer:

Sir-L sa...

Snyggt! Jag skulle gärna se Spirit tecknad av dig.

Jimmy Wallin sa...

Trevligt förslag!

Pidde sa...

Jag vill gärna se den där indianen i X-Männen som dog.

Jimmy Wallin sa...

Thunderbird tror jag han hette. Men dog han verkligen, bytte inte han karriär och gick med i Village People?

JennyB sa...

Ooo, what to choose...

Jag önskar mig She-Hulk eller Nightcrawler.

Pidde sa...

Men rita Saturnusflickan, då! Och Svarta fågeln!

Hoel sa...

Den vandrande vålnaden i ursprungsutförande!