tisdag 25 augusti 2009

Tiderna förändras...

Förra veckan började min son i skolan. Det kändes väldigt konstigt att lämna honom på en stor skolgård istället för dagisets trygga frukostbord. Den första veckan har han trivits riktigt bra, fram till igår vill säga. Ett par äldre killar hade knuffat omkull honom så han skrapat upp armarna och sedan retat honom för att han hade "så fula kläder".
Vad var det då för klädesplagg som försatt honom i denna situation? Jo, hör och häpna, en t-shirt... med KISS-motiv! När jag gick i skolan hade aldrig någon, inte ens den mest empatilösa mobbare, fått för sig att retas på grund av att någon hade en tröja med Gene & C:o, möjligtvis hade de retats om man INTE hade det. Vad tusan är det för ungar som gör något så fånigt? Fasen, jag kan slå vad om att deras föräldrar lyssnar på Michael Bolton...

4 kommentarer:

Sir-L sa...

Jag tror föräldrarna är frireligösa millitanta veganer. Och puckona till ungar var naturligtvis avundsjuka på denna eminenta t-shirt.

Som pappa så är jag lite orolig för hur grabbarna ska tas emot när de börjar skolan. Har en 4-åring som är lite av en känslig konstnärssjäl, tur att hans 2-årige bror har attityden (och talangen) av både fotbollsspelare och rock-musiker. Tycker mest synd om den som försöker moppsa upp sig mot honom (eller hans bror, om han är i närheten).

Jimmy Wallin sa...

MIn grabb är också en sån där känslig konstnärssjäl, dessvärre har han ingen lillebror som kan försvara honom. Vi får se vad det blir av det här...

Anonym sa...

Vilka ungar. KISS som är världens bästa grupp. Hoppas skolan tar tag i detta. Jag tycker C ska vara stolt över sin snygga KISS-tröja.
Ronica

Jimmy Wallin sa...

Vad trevligt att du hittat hit Ronica!
Grabben är väldigt stolt över tröjan, han får alltid positiva kommentarer från vuxna när han har på sig den. det väger mer än dissar från andraklassare.