måndag 8 mars 2010

Fantastiske Floyd


Igår upptäckte min son de stora Disneyböcker med "Jag-tema" som står och samlar damm i bokhyllan. Efter att ha läst högt för honom ur Jag Musse Pigg blev jag sugen på att försöka mig på att teckna något i Floyd Gottfredsons klassiska 30talsstil. Sonen blev även han inspirerad och gjorde en fantastisk Kalle Anka med lång näbb, (tyvärr kan jag inte hitta hans bild just nu).
Teckningsmässigt är Gottfredson min absoluta favorit bland historiens alla Disneytecknare. Jag skulle kunna skriva flera spaltmeter om hur mycket jag tycker om hans livliga linjer och fantastiska penselföring, men det gör jag inte, motivet får tala för sig.
Bilden är inte färdig ännu men jag kunde inte riktigt hålla mig utan passar på att dela med mig av ett litet smakprov.

2 kommentarer:

Pidde Andersson sa...

Jag, som aldrig varit någon större Disneykonsument, tyckte alltid bäst om Al Taliaferros (stavar han det väl?) söndags-Kalle Ankor när jag var barn.
Nu som vuxen bläddrade jag i ett julalbum, och tycker fortfarande att stilen är härligt slickad och trevlig; mycket trevligare än Carl Barks. Fast det får jag kanske inte tycka?

Jimmy Wallin sa...

Taliaferro gjorde väldigt trevliga serier och han var verkligen en härlig tecknare. Barks var specialist på att få till äventyrshistorier, men som tecknare var både Gottfredson och Taliaferro vida överlägsna.