fredag 5 mars 2010

Två nöjda tidningsmakareIdag tillbringade jag ett par trevliga timmar i sällskap med Lars Yngve. Det senaste numret av Nya upplagan har anlänt från tryckeriet och vi gjorde i vanlig ordning vårt bästa för att sprida tidningen runt om i Malmö. På vägen överöstes vi med beröm av läsare och fick oss en pratstund med Claes Malmberg som spatserade runt i det fina vädret. Efter avslutat uppdrag tog vi en sväng förbi Rogers Antikvariat, (en butik som enligt mig borde butiken byta namn till Rogers FANTASTISKA Antikvariat). Jag blev stormförtjust när Roger visade mig ett gammalt biblioteksexemplar av The Big Swingers, vilken är en biografi över Edgar Rice Burroughs och ingenting annat. Lars slog till med den legendariska Gladiatorns kamp av Ricky Bruch. Som ni förstår rör det sig om två böcker som bör stå i var mans bokhylla.

Nya Upplagan finns bland annat på följande platser i Malmö:
Stadsbiblioteket, Folk & Rock, Lilla Torgs Seriemagasin, Kulturhuset Mazetti, Ribbersborgs Kallbadhus, Victoriateatern, Mediegymnasiet, K3 Malmö Högskola, Form och designcenters tidskriftscafé, Biograf Spegeln, Panora Folkets Bio, Malmö Konsthall.

Tidningens hemsida uppdateras med nya texter varje dag, så småningom lär även min intervju med Anders Linder dyka upp där.

3 kommentarer:

Germund sa...

Ni ser trötta med nöjda ut! Burroughs-biografin tar jag mig gärna en titt på vid tillfälle!

Pidde sa...

Jag kommer ihåg när Ricky Bruch satt i en egen monter på Bokmässan och signerade sin bok. Jag vill minnas att han fyllde ut hela montern. Mikael Tomasic köpte ett ex. I den skrev Ricky "Till Mikael från din vän Ricky Bruch".
Senare kom det väl fram att han inte alls skrivit den där boken själv. Men jag kan ha fel.

Jimmy Wallin sa...

Germund: Jag säger till så snart jag läst färdigt den.

Pidde: Hittar ingen uppgift om att Ricky skulle haft spökförfattare. Efter att ha läst Kalle Linds text om boken betvivlar jag att någon litterärt begåvad människa ens varit i närheten av manuskriptet: http://kulturarbete.blogspot.com/2008/02/gladiatorns-kamp-mot-det-sunda-frnuftet.html