torsdag 23 september 2010

Nu är den här, på en blogg nära dig!


Det har varit lite tyst på bloggen den senaste veckan, något som beror på att jag fått för mig att starta ännu en blogg. När Karl-Alfred för något år sedan plötsligt blev fri från upphovsrätt fick jag en idé om att göra en egen serie med den enögde sjömannen.
Karl-Alfred har alltid legat mig varmt om hjärtat så tanken på att göra en egen serie tilltalade mig verkligen. Under lång tågresa skrev jag ett för mig ovanligt utförligt manusutkasst där jag placerade min favoritsjöman i en av mina favoritfilmer (den som är det minsta filmintresserad kommer snabbt att lista ut vilken film det rör sig om). På resan tillbaka gick jag igenom mitt manus, finslipade dialogen och skissade upp så gott som hela serien. Sedan han jag inte mycket mer än att stiga av tåget innan jag plötsligt blev överrumplad av jobb, ofantliga mängder av jobb, mer jobb än jag någonsin stött på tidigare. Karl-Alfred fick finna sig i att ge plats för frilansuppdragen. Han låg där i byrålådan i flera månader och stirrade på sig med enögd blick. Ibland gav han mig små syrliga frågor i stil med "nu e de väl ändå dags att göra färdigt den där serien?" eller "Johan Wanloo har minsann gjort en Karl-Alfredserie till tidningen Larson, när ska du göra färdigt din?"
Till slut gav jag efter för hans tjat och började använda serien som uppvärmning, varje gång som tillfälle gavs tuschade jag en ruta här och en ruta där. Nu har jag plötsligt kommit en bra bit på vägen och det är äntligen dags att visa upp serien för omvärlden.

Klicka HÄR för att läsa den första delen, en engelskspråkig version kommer längre fram.
Hör gärna av er med era synpunkter på serien, jag har hållit det här projektet ganska hemligt och inte visat det för någon tidigare. Det är inte utan att man är lite nervös för vad folk ska tycka.

3 kommentarer:

Karl-Erik sa...

Utmärkt initiativ! Jag har puffat för det på bloggen! Det här kan bli hur bra som helst!

Anonym sa...

Riktigt jävla snyggt!
Ser fram emot fortsättningen.
Go go go
/Puck

Anonym sa...

http://www.bleedingcool.com/2010/10/27/what-if-ec-segar-had-created-raiders-of-the-lost-ark/

marginellt relaterat, men vad fan..