torsdag 21 januari 2010

Saker jag ser fram emot del 1Smallville är en sån där teveserie som jag verkligen VILL tycka om men det går inte riktigt. Att göra en supersåpa på bästa sändingstid är en god idé, rent utav en mycket god idé. För det är ju precis så som superhjältarna funkar i serier. Vad är Spindelmannen (eller Spider-Man som ungdomarna säger) om inte just en såpopera? Utgick man från serierna som skapades under Ditko/Romita sr tid på Amazing Spider-man skulle man kunna få ett fantastiskt resultat.

När Lois & Clark nådde Sverige under 1990-talet var jag eld och lågor det här var det bästa som hänt sedan Macgyver! Helt plötsligt gick skolans alla snygga tjejer runt med Stålmanslinnen! Tydligen var det inte bara jag som uppskattade god kultur längre.
Något år senare tröttnade jag på serien, den var inte lika underhållande längre. Ibland såg jag något enstaka avsnitt men den där magin jag upplevt under första säsongen ville aldrig riktigt infinna sig igen. I efterhand har jag insett att min fascination av serien i mångt om mycket låg hos Teri Hatcher (som ju även var flitigt förekommande i Macguyver).

I Smallville försöker man precis som i Lois & Clark att göra en slags såpa av de välkända figurerna.
Tyvärr har serien sedan starten lidit av ett antal problem, bland annat tråkiga skådespelare och karaktärer som inte riktigt engagerar mig. När den första säsongen visades på TV3 för 8-9 år sedan följde jag den så gott jag kunde. Vecka efter vecka satt jag där framför teveskärmen och önskade hela tiden att det skulle vara bättre. Andra säsongen följde jag lite halvhjärtat och efter det har jag tittat högst sporadiskt. När man började plocka in andra hjältar som gäster i serien ökade mitt intresse. Aquaman, Cyborg, Impulse, Black Canary, Zantana och inte minst Rymdens hjältar har alla gästat serien genom åren. Green Arrow (Gröna Pilen för oss som växte upp med GIGANT), är numera en fast del av serien och Clark Kent har lagt sig till med någon fånig Matrixkostym. Nästa månad är det dags för den amerikanska premiären av tv-filmen Absolute Justice i vilken Clark möter de gamla stötarna från JSA. Jag är sjukligt nyfiken på att se hur en så pass speciell figur som Hawkman funkar på film.


4 kommentarer:

Pidde sa...

Jag tror jag såg hela första säsongen av SMALLVILLE när den gick på TV första gången. Åtminstone de flesta avsnitten. Och jag ville också att det skulle vara bättre. Dessutom tyckte en kompis (vi kan kalla honom "Johan W") att killen som är Clark Kent såg ut som en manlig prostituerad, så det var det enda jag tänkte när jag såg på serien.
LOIS & CLARK såg jag alla avsnitt av, men den blev mongo när de gifte sig. Troligen redan innan dess.
Däremot såg jag hela första säsongen av WONDER WOMAN och tyckte att alla superhjältefilmer/TV-serier skulle vara så.
För övrigt är jag så ganmmal att Green Arrow hette Röda Pilen och Hawkman hette Falken när jag var barn. Men nog vore det fräsigt med Hawkman på film. Du har väl sett den rafflande JLA piloten med Miguel Ferrer som ond meteorolog?

Jimmy Wallin sa...

Självklart har jag sett den, en gång i tiden betalade jag faktiskt för en kopia av den.

Tom Welling som spelar den unge Kent har ett passande utseende men är alldeles för tråkig i sättet. Att han sedan parades ihop med en ännu tråkigare (om än söt) Lana Lang gjorde inte det hela mycket bättre.

Jag har en dvd med "Best of Wonder Woman", det räcker rätt bra för mig. Har funderat på att köpa boxarna med serien för sakens skull men jag kommer nog aldrig orka ta mig igenom dem. Däremot har jag tre boxar med "Adventures of Superman" som jag tycker mycket bra om.

Var inte Röda Pilen det namn somanvändes på de äldre repriserna? Innan Oliver Queen skaffade skägg? Har någon gammal Stålmannen men en Röda Pilen av Simon/Kirby om jag inte minns fel.

Pidde sa...

Jag minns inte om det var repriser; kommer bara ihåg att han hette just Röda Pilen. Vilket ju var märkligt.

En kille som liknade Gröna Pilen, var The Warlord. Han fick heta Morgan i Sverige. Förvisso heter Warlord Travis Morgan på riktigt, men hur lamt är det inte att kalla serien Morgan?

Jimmy Wallin sa...

Min favorit när det gäller det gäller konstiga svenska namn är nog "Rymd-Tommy" som gick i Stålmannen på 50-talet. Namnet var resultatet av en tävling bland läsarna där det gällde att just komma på ett namn till den nya serien.